Trajković igrač sezone u MPL

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.05.2005.

14:39

Default images

Fudbaler sredine terena Zete iz Golubovaca Nikola Trajković proglašen je za igrača godine Meridijan prve lige Srbije i Crne Gore. Trajković je pomogao Zeti da sezonu završi na trećem mestu prvenstva, što je najveći uspeh u istoriji kluba, i tako se prvi put plasira u Kup UEFA.

Fudbaler godine je ove sezone postigao 13 golova za Zetu.

"Zaista sam presrećan. Velika je čast primiti ovakvu nagradu, ali ovo je uspeh celog fudbalskog kluba Zeta", rekao je Trajković.

Šef stručnog štaba Partizana Vladimir Vermezović proglašen je za najboljeg trenera godine.

"Crno-beli" su ove sezone povratili titulu šampiona zemlje i postavili rekord kao jedina neporažena ekipa u istoriji takmičenja.

Vermezović nije prisustvovao dodeli nagrada, pa je selektor fudbalske reprezentacije SCG Ilija Petković priznanje uručio sportskom direktoru Partizana Nenadu Bjekoviću.
Napadač Zvezde Marko Pantelić je sa 21 postignutim golom najbolji strelac ovog vikenda završenog šampionata.

"Današnji trofej je verovatno i jedini koji je Zvezda osvojila ove sezone, a ja joj se, kao njen deo, zahvaljujem što mi je omogućila da stojim danas na ovom mestu. Nagradu poklanjam navijačima Zvezde", istakao je Pantelić.

Zeta je dobila i priznanje  za fer-plej, pošto njeni fudbaleri tokom cele sezone nisu dobili nijedan crveni karton. Fudbaleri Zete su na prvenstvenim utakmicama "zaradili" 45 žutih kartona.

Dragan Tanović proglašen je za najboljeg sudiju takmičenja. Tanović je ušao u istoriju fudbala u zemlji, pošto je sudio poslednjih šest "večitih derbija" Crvene zvezde i Partizana.

"Danas dobijeno priznanje smatram nagradom za sve sudije zemlje i kao veliku obavezu da i u budućnosti dokažemo da smo pravi", rekao je Tanović.

Nagradu za najboljeg pomoćnog sudiju prvenstva dobio je Zoran Ćupić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

11 h

Podeli: