Partizan ostaje u Evrokupu!

Partizan je konačno prelomio.

Izvor: MS

Petak, 05.06.2020.

15:16

Partizan ostaje u Evrokupu!
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Crno-beli će naredne sezone ostati u Evrokupu, potvrdio je predsednik Ostoja Mijailović na konferenciji za medije.

"Ostajemo uz Evroligu i da se takmičimo u Evrokupu", poručio je Mijailović.

Obrazložio je odluku.

"Partizan je bio iznad nivoa Evrokupa, prerasli smo to takmičenje organizaciono, rezultatski... Možda najteža odluka u životu, možda u klupskoj istoriji. Nisam hteo sam da donosim odluke. Jednoglasno su donete. Hvala FIBA i Evroligi na partnerskoj saradnji, ova odluka nije protiv jednog od njih, već u korist Partizana. Partizan je previše dao evropskoj košarci, kako igrača, trenera i svih... Tom činjenicom se ponosim".


On je dodao da su postojale četiri opcije.

"Prva je Evroliga, ali se desio sticaj okolnosti. Ne mogu da kažem da bismo osvojili Evrokup ili ABA ligu, ali smo imali veliku šansu jer smo imali prednost domaćeg terena, sa punom Arenom navičaka. Desilo se šta se desilo i živimo s tim. Druga je bila FIBA, opcija možda i najisplativija, ali jedan deo ljudi iz biznisa je posmatrao situaciju da niko ne zna kakva će biti u privredi. Zato je bilo bolje da se obezbedi sigurnije finansiranje. Razmišljali smo i uopšte da ne igramo Evropu",
zaključio je Mijailović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

90 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: