Primorska na kolenima, Makedonci vrebaju šansu

Košakaški klub MZT iz Skoplja mogao bi da sledeće sezone nastupi u ABA ligi.

Izvor: B92

Ponedeljak, 01.06.2020.

11:56

Primorska na kolenima, Makedonci vrebaju šansu
Foto: MZT Skopje Aerodrom/Petar Stojanovski

Regionalni drugoligaš nije izborio mesto u proširanoj ABA rezultatom, već bi mogao da profitira na tuđoj muci.

Kako prenose podgoričke "Vijesti", slovenački klub Primorska iz Kopra ima rok do 1. jula da pruži finanisijske garancije da može da nastupi u ABA ligi naredne sezone.

Ukoliko ne uspe, vratiće se u ABA 2, a njeno mesto u elitnom rangu dobiće makedonski predstavnik koji je bio član ABA lige 2012-2018, kada je eliminisan zbog svega tri pobede u 22 kola.

Primorska je bila regionalne senzacija u sezoni 2018/2019, jer je osvojila istorijsku četvorostruku krunu – šampionat Slovenije, Kup i Superkup, kao i ABA 2 ligu.

San se nastavio na debiju u ABA ligi, padali su redom Budućnost Voli usred "Morače", Partizan, Cedevita Olimpiju i Mornar, a sve nakon što je šokirala Crvenu zvezdu u ABA Superkupu.

Međutim, bajka je prestala već jesenas kada je glavni sponzor napustio klub koji je u tom trenutku bio treći na tabeli, sa više nego izglednim šansama za plej-of.

Otišao je trener Jurica Golemac, za njim i mnogi igrači, pa ne bi bilo čudno da se u Kopru naredne sezone ne igra ABA liga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: