NBA kao Mundobasket – Sakramento ulazi na "mala vrata"?

Čelnici NBA lige razmišljaju da primene sistem sličan onom na Svetskom prvenstvu u košarci kako bi završili tekuću sezonu.

Izvor: PT

Četvrtak, 28.05.2020.

17:00

Default images

NBA stao je sredinom marta usled pandemije koronavirusa i u narednim nedeljama trebalo da dobijemo odgovor da li će se nastaviti sezona.

Po svemu što se priča to će se najverovatnije i desiti, međutim pitanje je u kojem formatu. Zna se da će se najverovatnije igrati na jednom mestu, a postoji i velika mogućnost da se sruši tradicija.

O čemu se radi?

NBA je predložio da se ne igra po konferencijama, Istok/Zapad, već da se oformi grupna faza u kojoj bi učestvovalo 20 NBA timova. O ovome su pričali novinari "Ringera", Bil Simons i Kevin O'Konor.

"Objasni sistem 'Svetskog prvenstva'", rekao je Simons, a O'Konor je nastavio:

"Sistem kakav je na Svetskom prvenstvu u košarci je predložen od strane NBA prošle nedelje. Imali bismo 20 timova – najboljih šesnaest i četiri naredne najbolje, a to su Portland, Nju Orleans, San Antonio i Sakramento".

"Znači ne bi bilo timova sa Istoka jer oni koji nisu u plej-ofu imaju lošiji skor od četiri gorepomenuta tima. Vašington bi bio prvi ispod linije", dodaje Simons. "Imali bismo 20 ekipa raspoređenih u četiri grupe po pet timova, kao i četiri nosioca – to bi bili Baksi, Lejkersi, Reptorsi i Klipersi. Ekipe bi potom nasumične bile birane u grupe i dobili bismo četiri grupe po pet timova", kaže O'Konor.

To znači da više ne bismo imali borbu po konferencijama.

"Timovi bi igrali samo sa ekipama iz grupe i to po dva puta. Ekipe bi odigrale ukupno osam mečeva i po najbolje dve iz svake bi prošle u drugu rundu plej-ofa", kaže O'Konor.

O'Konor je pitao Simonsa da li mu se sviđa ovakav sistem.

"Ako ćeš ikada probati da pokušaš da odigraš plej-of bez borbe po konferencijama, mislim da je ovo pravo vreme. I sviđa mi se".

Ovo znači da bi Sakramento Kingsi, koji u plej-ofu nisu učestvovali 14 godina, ušli na "mala vrata", odnosno nalaze se među četiri tima koja nisu po trenutnoj slici u plej-ofu, ali bi ušli ukoliko bi se NBA odlučio na ovakav format.

Kako vam se čini?
Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: