Ekipa: Ko ima stadion za Prvu ligu?

Izvor: B92

Četvrtak, 19.05.2005.

00:13

Default images

Beogradski sportski dnevnik Ekipa istražuje koji klubovi u SCG ispunjavaju uslove za takmičenje u Prvoj fudbalskoj ligi. Branislav Delić, komesar za takmičenje Fudbalskog saveza Srbije i Crne Gore, izneo je podatke da sve ekipe koje su izborile plasman u Prvu ligu moraju da poprave uslove na svojim stadionima.

U pojedinim sredinama neophodno je ulaganje velike količine novca, dok je negde dovoljno postaviti stolice i renovirati svlačionice. Prema oceni komesara, u najgoroj poziciji je ekipa Jedinstva iz Bijelog Polja, koja će svoje utakmice verovatno igrati u Beranama.

"Trudićemo se svim silama da renoviramo svoj stadion, kako bi se u Bijelom Polju naredne sezone igrao prvoligaški fudbal. Opcija selidbe u Berane može se spominjati kao krajnja nužda, ukoliko do određenog datuma ne uspemo da obavimo sve neophodne radove. U tom slučaju sezonu bismo počeli u Beranama, a kada se završi naš stadion, vratili bismo se u Bijelo Polje," kaže predsednik Jedinstva Milorad Rmandić.

Problem je, međutim, u tome što se za takmičenje u eliti može prijaviti jedan stadion, posle čega nema promena do kraja sezone.

"Ozbiljno? To nisam znao. Onda nam ne preostaje ništa drugo nego da odmah prionemo na posao. Kako u Crnoj Gori postoji Zakon o privatizaciji sredstva ćemo u dobroj meri obezbediti pomoću privatnih firmi koje žele da ulažu u klub. Naš stadion ima samo južnu tribinu kapaciteta 3.000 gledalaca, ali je problem što nemamo stolice. Prema nekim nagoveštajima i ograda mora da bude određene visine, pa i na taj detalj moramo da obratimo pažnju, a neophodno je i da postavimo novu travu," ističe Rmandić.

Drugi klub po ugroženosti, imajući u vidu infrastrukturu, jeste ivanjički Javor.

"Ne znam da li vam je poznata činjenica da više od pola prvoligaških ekipa nije podnelo zahtev za stadion u narednoj sezoni. Možda neko želi da sakrije ovaj podatak, ali na zvaničnom sastanku Druge lige mi smo ga izneli, sa željom da obavestimo javnost," kaže Zoran Ristić, sekretar Javora.

Bila to istina ili ne, Ivanjičani će morati da ulože dosta novca u renoviranje svog sportskog objekta.

"Upoznati smo sa zahtevom da je neophodno da stadion ima minimum 3.000 stolica, ali ukoliko postavimo 500 stolica manje, to nikako ne sme biti razlog da ne dobijemo licencu. U Ivanjici se i pre godinu dana igrala Prva liga, pa ne vidim razlog da tako ne bude i sada. Naše svlačionice su među 10 najboljih u zemlji, a stadion je bolji od većine na kojima se ove sezone takmiče ekipe u eliti. Mi smo klub na ozbiljnim osnovama, koji nijednom prilikom nije igrao po sistemu ‘tri za tri’, imamo dosta sponzora, a kako takmičenje u prvoligaškoj konkurenciji nikako ne može biti mnogo skuplje od onog u drugoligaškoj, uveren sam da neće biti nikakvih problema oko dobijanja licence", zaključio je Ristić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: