Preminuo osmostruki Grend slem šampion

Legendarni australijski teniser Ešli Kuper preminuo je u 84. godini života.

Izvor: LN

Petak, 22.05.2020.

12:40

Preminuo osmostruki Grend slem šampion
Photo by Chris Hyde/Getty Images

Kuper je preminuo nakon duge borbe sa bolešću.

Osvojio je ukupno osam Grend slem titula, po četiri u singlu i dublu, a najuspešniji je bio u svojoj zemlji, gde je bio šampion tri puta.

Svoju reprezentaciju je 1957. vodio do titule Dejvis kupa zajedno sa Malom Andersonom i Mervom Rouzom, kada su pobedili SAD u finalju u Kujongu.

Javnost koja ne prati tenis ka je najbolje zapamtila po tome što je 1959. oženio tadašnju mis Australije Helen Vud i organizovao svadbu kojoj je prisustvovalo preko 3.000 osoba.

Nakon što mu je povreda leđa okončala karijeru, povukao se u Brizbejn gde je postao uspešan biznismen, a kasnije i deo Teniskog saveza Australije.

Od Kupera se oprostio i Rod Lejver.

"On je bio sjajan šampion, na terenu i van njega. A tek kakav je bekhend imao! Imam mnogo uspomena sa njim. Zbogom, prijatelju. Mislima sam uz njegovu ženu Helen i njihovu porodicu", napisao je u Lejver.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: