"Medvedev nas je iznenadio, ko zna šta bi bilo sa Rafom"

Karlos Moja, trener Rafaela Nadala, otkrio je zašto je njegovom igraču teško da igra protiv Danila Medvedeva.

Izvor: LN

Četvrtak, 21.05.2020.

12:47

Photo by Daniel Pockett/Getty Images

Španac je Medvedeva pobedio u sva tri međusobna susreta, ali u poslednja dva je bilo napeto.

Rus se u finalu US opena 2019. vratio sa 0-2 u setovima, da bi na Završnom turniru ispustio maltene dobijen meč posle tri seta i 36 odigranih gemova.

"On je kao zid. Niste navikli da igrate protiv igrača kao što je on koji se klone osnovne linije, a još su i visoki i znaju da trče. On je izuzetno dobar atleta i veoma je teško nadjačati ga", rekao je Moja za "Eurosport" i nastavio:

"Mislim da morate da promenite brzinu poena, malo menjate taktiku, igrate niske loptice, pa onda visoke. Morate da ga naterate da malo izađe ka mreži, da igrate slajs. Morate da 'miksujete' veoma dobro jer ako budete igralo samo snažno i pokušavali da pravite vinere - teško ćete ga pobediti".

Moja se prisetio US opena i Medvedevovog povratka u meč.

"On je promenio način igre tada, krenuo je da igra voleje. Kada je gubio 2-0 krenuo je sa servis-volej igrom, da igra rizičnije, da skraćuje poene. Mislim je to urodilo plodom", ističe Moja.

Medvedev je tada mogao i da pobedi, pošto je vodio 1-0 u petom setu i imao dve vezane brejk lopte.

"Ne znam šta je moglo da se dogodi da Rafa tada nije osvojio svoj servis gem. Iznenadio nas je nakon što se vratio posle 0-2. Promenio je taktiku i pokazao koliko je u stvari dobar", podvukao je nekadašnji "broj 1".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: