Vimbldon doneo preko 50 miliona funti profita

Teniski savez Velike Britanije imao je profitabilnu godinu prvi put posle pet godina, pre svega zbog neočekivano velikog finansijskog uspeha Vimbldona.

Izvor: LN

Sreda, 20.05.2020.

21:51

Vimbldon doneo preko 50 miliona funti profita
(Photo by Thomas Lovelock / AELTC via Getty Images)

Vodeći organ britanskog tenisa je imao operativni profit od 8,7 miliona funti tokom 2019. godine, dok je godinu dana pre toga izgubio 6,3 miliona.

Na ovakav splet okolnosti najviše je uticao prošlosezonski Vimbldon, koji je doneo preko nestvarnih 50 miliona funti profita.

Savez je svoje rezerve povećao na 75 miliona funti, što će značajno pomoći jer se očekuje da izgubi novac ove godine, zbog pandemije koronavirusa koja je, pored ostalog, već otkazala Vimbldon.

Vimbldon, to jest Ol Ingland Klab, će nastaviti da plaća Savezu Velike Britanije 90% svog "viška" sve do 2053. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: