Trojica Srba, po jedan Hrvat, Slovenac i Crnogorac u istočnoevropskom timu Serije A

Italijanski fudbalski portal "Football Italia" napravio je listu najboljih 11 igrača iz istočne Evrope koji su igrali u Seriji A.

Izvor: SS

Sreda, 20.05.2020.

17:25

Trojica Srba, po jedan Hrvat, Slovenac i Crnogorac u istočnoevropskom timu Serije A
Foto: StarSport

Mesto u tom izboru zaslužila su trojica srpskih fudbalera: Siniša Mihajlović, Dejan Stanković i Vladimir Jugović.

Pored trojice Srba, po jedno mesto dobili su Hrvat, Slovenac i Crnogorac.

"Aktuelni trener Bolonje bio je fantastičan igrač i jedan od specijalista za slobodne udarce koje je ova igra ikada videla. Zajedno sa Andreom Pirlom, Mihajlović drži rekord po broju golova iz 'slobodnjaka' (28). Ali njegova igra je mnogo više od te sposobnosti. Ofanzivne mogućnosti jednake su njegovom karakteru, a obe te stvari bile su mu najbolji prijatelj i najveći neprijatelj. Povukao se 2006. godine, ali će uvek biti upamćen po igrama u Laciju, gd eje osvojio sve domaće trofeje i Kup UEFA i Superkup UEFA 1999. godine", navedeno je za Sinišu Mihajlovića.

"Jedno od prvih imena na našoj listi. Stanković je ušao u istorijske knjige i sa Lacijom i sa Interom. zasluženo. Srbin je osvojio šest trofeja u prestonici, pre nego što je postao član Intera koji je 2010. godine osvojio 'tripletu'. Njegova radna etika i voljni momenat da se žrtvuje za tim stvarala je igrače oko njega boljima nego što jesu. Njegovi šutevi sa distance su svetska klasa. Pitajte Manuela Nojera", opisali su na ovom portalu Dejana Stankovića. "Još jedan igrač sredine terena koji je igrao i za Lacio i za Inter, ali Jugović je bez ikakve sumnje upamćen po nastupima za Juventus. Poznat je po svojim fizikalijama, energiji i napornom radu koji se savršeno uklapao u sistem Marčela Lipija. Osvojio je četiri trofeja sa 'starom damom', uključujući 'Skudeto' i Ligu šampiona za koju je Jugović postigao odlučujući penal 1996. godine u finalu protiv Ajaksa", stoji uz ime Vladimira Jugovića.

Na golu idealnog tima "istočnjaka" se našao Slovenac Samir Handanović, koji i dalje sa uspehom čuva mrežu Intera.

U odbrani su Kaha Kaladze (Gruzija – Milan/Đenova), Kristijan Kivu (Rumunija – Roma/Inter) i Siniša Mihajlović (Srbija – Roma/Sampdorija/Lacio/Inter).

U veznom redu su Zvonimir Boban (Hrvatska – Milan), Dejan Stanković (Srbija – Lacio/Inter), Vladimir Jugović (Srbija – Sampdorija/Juventus/Lacio/Inter), Pavel Nedved (Češka – Lacio/Juventus), Dejan Savićević (Crna Gora – Milan) i Zbignev Bonek (Poljska – Juventus/Roma).

Mesto u napadu rezervisano je za Andrej Ševčenka (Ukrajina/Milan).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

92 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: