Mijailović za B92.net o pozivu FIBA i povratku Amerikanaca u Beograd

Ostoja Mijailović, predsednik Košarkaškog kluba Partizan, pričao je za B92.net o pozivu FIBA Lige šampiona i povratku stranaca u redove crno-belih.

Izvor: PT

Sreda, 20.05.2020.

11:30

Mijailović za B92.net o pozivu FIBA i povratku Amerikanaca u Beograd
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Utorak je bio veliki dan za FIBA jer su Darušafaka, Bilbao i Lijetuvos Ritas odlučili da napuste Evrokup i potpišu ugovor sa Ligom šampiona.

U kasnim večernjim satima mediji su preneli da je poziv uručen i Partizanu, Budućnosti i Cedevita Olimpiji. Mijailović na taj poziv kaže:

"FIBA je ozbiljna organizacija i oni rade svoj posao, organizuju sledeću sezonu. Verovatno su mnogim klubovima uputili pozive. Što se tiče Partizana, naš prioritet je da sledeće godine igramo Evroligu. Najbolje smo plasirana ekipa Evrokupa i prvi u ABA ligi", rekao je Mijailović za B92.net i dodao:

"Za nas ta poslednja utakmica (u ABA ligi) što nije završena nema nikakav rezultatski značaj jer smo mi na prvoj poziciji. Očekujemo da igramo Evroligu sledeće godine, ukoliko se to ne desi, što u ovom trenutku mislim da nije moguće, zavisi kako će Evroliga napraviti organizaciju i kakva će takmičenja biti, ako ne dođe do te odluke mi ćemo razmisliti šta dalje".

Mijailovića smo pitali i o Amerikancima, kada se očekuje njihov povratak u Beograd.

"Pripremili smo njihov put, očekujemo odluku Evrolige koja će biti 24. maja i imamo sastanak predstavnika klubova ABA lige 27. maja. Tada ćemo videti kakva je dalje sudbina oba takmičenja, pa da povlačimo momke. Da ih ne povlačimo za pet-šest dana dok ne budemo znali šta ćemo da igramo".
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
Od Partizanovih stranaca u Beogradu je samo Rašon Tomas, dok su Markus Pejdž, Kori Volden, Vilijam Mozli, Džejms Mekadu, Redži Reding i Brajan Angola u domovinama.

"Stručni štab priprema ekipu. Igrači ulaze u trenažni ritam, ukoliko se nastavi doći će svi Amerikanci koji su pod ugovorom, a svi su. Partizan nema taj problem i iskreno se nadamo da će se naći rešenja da se završe sezone na parketu, kako u ABA ligi, tako i u Evrokupu. Ako ta opcija ne bude bila moguća onda ćemo razmišljati šta dalje".

Na pitanje o ostanku stranaca, Mijailović je rekao i time zaključio razgovor za B92.net:

"Pejdž je produžio ugovor, Mozli je produžio ugovor. Oni svakako ostaju bez obzira šta budemo igrali sledeće sezone. Igrači koji su pod ugovorom će ostati i nastaviti da igraju za Partizan. Što se tiče igrača kojima ističu ugovori, sa njima ćemo razgovarati kada budemo znali koje ćemo takmičenje igrati sledeće sezone".

Petar Tadić

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

103 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: