Novi selektor Srbije: Svi moramo da igramo na isti način

Toni Đerona, novi selektor rukometne reprezentacije Srbije, analizirao je stvari kojima će se baviti u svom novom poslu.

Izvor: LN

Nedelja, 17.05.2020.

11:01

Novi selektor Srbije: Svi moramo da igramo na isti način
Foto: RSS

Katalonac je nedavno poslao prvi stranac kao selektor "orlova".

On je o taktici koju će primenjivati govorio u podkastu specijalizovanog rukomentnog portala "Balkan-handball".

"Za mene je osnova da sve selekcije igraju isto. Ako seniori igraju na jedan način, a juniori na drugi, to je gubljenje vremena po mom mišljenju. Ako junior nauči da igra na jedan način, onda će mu biti mnogo teže da se navikne na zahteve u seniorskom timu", kazao je Đerona i dodao:

"Velika većina mladih reprezentativaca igra u domaćim klubovima. Zato je važno da radimo i sarađujemo svi zajedno. Ne dolazim da kažem ‘vi morate da igrate na taj način’, već da diskutujemo, pričamo, razmenjujemo znanja, otvoren sam da čujem sve dobre predloge, zašto ne i da naučim nešto od nekog domaćeg trenera. Osnova je da razmenjujemo znanje i da guramo u istom pravcu. To je nešto što španski treneri rade konstantno".


Četrdesetšestogodišnji Španac je govorio i o odabiru igrača koji će predstavljati Srbiju u narednom periodu.

"U reprezentaciji moramo da izaberemo najboljeg igrača, bez obzira na godine, koji će ispuniti ciljeve koje imamo. Vrata su otvorena za sve, i za momke koji nisu igrali u prethodnom periodu, da se vrate u nacionalni tim. Tim je važniji od bilo kog igrača ili trenera. Moramo svi zajedno da pomognemo timu da ostvari ciljeve", podvukao je Đerona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: