"O'Saliven je superzvezda snukera"

Australijski snukeraš Nil Robertson ocenio je da Roni O'Saliven može da dostigne rekord Stivena Hendrija po broju titula svetskog šampiona, ako to želi.

Izvor: MT

Utorak, 12.05.2020.

20:53

Photo by Alex Pantling/Getty Images

O'Saliven je pet puta osvajao titulu prvaka sveta, 2001, 2004, 2008, 2012. i 2013. godine i nedostaju mu dve kako bih izjednačio rekord Stivena Hendrija (1990, 1992, 1993, 1994, 1995, 1996, 1999).

Najbolji australijski snukeraš misli da O'Saliven ima sve što je potrebno da izjednači rekord, uprkos tome što je poslednji trijumf na Krusiblu ostvario 2013. godine, pobedom u finalu protiv Berija Hokinsa, 18:12.

Hendrijev rekord na Krusiblu je poslednji veliki koji O'Saliven ima da obori, pošto je već osvojio po sedam titula na Mastersu i Otvorenom prvenstvu Ujedinjenog Kraljevstva, ima više od 1.000 trocifrenih brejkova i izjednačen je sa Hendrijem na po 36 rangirnih titula.

"Sigurno da Roni može da osvoji sedam. Sve zavisi od njegove glave. Prošle godine dogodila se najčudnija stvar koju sam video. Otkako je izgubio od (Marka) Selbija u finalu (2014), od tada je svake godine na Svetskom prvenstvu on bio čudan. Izgubio je od Berija Hokinsa (drugo kolo 2016), što je bio neverovatan meč", rekao je Robertson za Eurosport.

O'Saliven je poslednji put igrao u finalu Svetskog prvenstva 2014. godine, kada je izgubio od Selbija sa 14:18. On je od tada pretrpeo nekoliko iznenadjujućih poraza, uključujući i onaj protiv amatera Džejmsa Kejhila u prvom kolu prošle godine, što je bio jedan od najvećih šokova u istoriji snukera.

U prethodnih pet godina O'Saliven je u dva navrata izgubio u četvrtfinalu, a pamte se i čudne situacije, kada je tokom meča skinuo cipele koje su ga žuljale, ali i kada se sudario sa Alijem Karterom kod stola u porazu u drugom kolu 2018. godine.

"Od njega se mnogo očekuje, ali ne toliko od publike. Čini se da on privlači mnogo više pažnje od ljudi koji nisu u svemu ovome. Ništa loše, jednostavno on je superzvezda ove igre i mora da se nosi sa mnogim stvarima. Bio je otvoren i iskren o tome kako će igrati ove sezone. Igrao je više napadački i igrao je da uživa pre nego da uopšte ne uživa", naveo je Robertson.

Jedan od najboljih snukeraša svih vremena rekao je da planira da igra na svakom turniru u naredne dve godine.

"Mislim da u naredne dve godine mogu da se koncentrišem i da igram na svakom turniru koji mogu. Da pokušam poslednji put i vidim da li mogu da igram na nivou na kome sam siguran da ću pobedjivati", rekao je nedavno O'Saliven na društvenim mrežama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: