Premijer liga dobila dozvolu da se nastavi od 1. juna

Vlada Velike Britanije odlučila je da neće biti profesionalnih sportskih takmičenja do 1. juna, čak ni bez gledalaca.

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.05.2020.

15:44

Premijer liga dobila dozvolu da se nastavi od 1. juna
Photo by Jamie McDonald/Getty Images

Britanske vlasti su objavile plan postepenog popuštanja mera borbe protiv pandemije koronavirusa na 50 strana, a drugi korak je dozvoljavanje kulturnih i sportskih događaja iza zatvorenih vrata.

Ti događaji biće mogući tek od 1. juna, kako bi se izbegli rizici od velikih socijalnih kontakata.

U centru pažnje je pre svega nastavak Premijer lige, čiji su čelnici odlučni da se sezona privede kraju, a razmatraju nekoliko varijanti, između ostalog i mečeve na neutralnim terenima.

Međutim, tome se protive brojni klubovi, pre svega ekipe koje se bore za opstanak, a gde su najugroženiji Brajton, Aston Vila i Votford, koji smatraju da će oduzimanje domećeg terena ugroziti integritet lige.

Veliko je pitanje i bezbednosti igrača, na šta su javno od fudbalera ukazali samo Serhio Aguero iz Mančester sitija i Antonio Ridiger iz Čelsija, koji su stavili sigurnost porodice ispred povratka na teren.

Ovo pitanje je postalo posebno bitno nakon što je u nedelju saopšteno da je i treći fudbaler Brajtona bio pozitivan na koronavirus, pa će morati u dvonedeljnu izolaciju.

Dok čekamo konačnu odluku o nastavku Premijer lige, već je potvrđeno da se nemačka Bundesliga nastavlja od predstojećeg vikenda 16. maja, a spekuliše se da bi španska LaLiga mogla da počne 12. juna.
Standings provided by SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: