"Novak je duboko razočaran, ali to nikada ne bi javno priznao"

Boris Beker, proslavljeni teniser i trener, prokomentarisao je trenutno stanje u svetu "belog" sporta.

Izvor: LN

Ponedeljak, 04.05.2020.

09:38

Photo by Dennis Grombkowski/Getty Images

Tenis je, kao i sav sport na svetu, suspendovan do daljnjeg.

Nemac, bivši trener Novaka Đokovića, ovako sagleda situaciju.

"Možda Rodžer Federer donekle i uživa u ovome jer nijedan njegov rekord ne može da bude oboren. Novak je verovatno najviše uznemiren od njih trojice ('velika trojka' prim. aut.). Đoković nije izgubio meč u 2020. - prvo je Srbiji doneo titulu na ATP kupu, onda je postao šampion u Australiji a onda i u Dubaiju. On to nikada ne bi rekao javno, ali mislim da je duboko u sebi razočaran što ne može da igra", rekao je Beker za "CNN".

Ove sezone se možda neće odigrati nijedan Grend slem sem Australijan opena, ali i dalje postoji mogućnost za Rolan Garosom i US openom.

"Očekivao sam da će Rafael Nadal uspeti da osvoji 13. Rolan Garos, čime će se izjednačiti sa Federerom po broju titula na slemovima sa 20. Što se tiče novih titula na slemovima za Federera, mislim da on ima šansu da osvoji samo - na travi",
dodao je Beker. Nemac je pričao i o međusobnom odnosu između Švajcarca, Srbina i Španca, za koji veruje da je "vezan" za teren i svlačionicu.

"Mislite da oni zovu jedan drugog u Londonu, Parizu i Njujorku i kažu, 'Ćao druže, hoćemo na večeru?'. Sumnjam", kaže Beker i povlači paralelu:

"Gledajte to iz ugla Formule 1. Zamislite da Luis Hamilton večera sa Sebastijanom Fetelom. POgledajte fudbal: Zamislite da je kapiten Liverpula na odmoru sa kapitenom Mančester junajteda. To bi bilo neizvodljivo. Postoji poštovanje, postoji i divljenje, ne mislim da loše pričaju jedan o drugom javno".Federerov agent je nedavno pričao o izuzetnom odnosu Federera i Nadala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: