Đokoviću stav o vakcini ugrožava povratak na teren i prvo ATP mesto

Protivljenje vakcinisanju moglo bi da se ispreči povratku Novaka Đokovića na teniske terena posle pandemije koronavirus, prenose britanski mediji.

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.04.2020.

14:00

Đokoviću stav o vakcini ugrožava povratak na teren i prvo ATP mesto
Photo by Francois Nel/Getty Images

Đoković je izneo negativan stav o obaveznom vakcinisanju protiv Covid-19 kao uslovu da se nastupa na teniskim turnirima.

"Lično nisam za vakcinaciju i ne bih voleo da me neko primorava da dobijem vakcinu da bih mogao da putujem. Ako to bude pravilo i zakon šta će onda da bude? Treba da odlučim da li ću ili neću da se podvrgnem tome. Imam svoje razmišljanje, a da li će se promeniti u nekom trenutku ne znam. Hipotetički, da se nastavi sezona u julu, avgustu ili septembru, mada nisu velike šanse, koliko sam razumeo odmah nakon ukidanja strogog karantina će postojati zahtev za obaveznu vakcinu, koje još nema", rekao je Đoković.

Vakcina za putovanje se često dobija protiv malarije, žute groznice ili prilikom puta u određene delove sveta.

Još uvek se radi na vakcini protiv koronavirusa, a za sportiste je vrlo važno da budu upoznati sa implikacijama koje izaziva, uticaju na formu te anti-doping pravila.

Međutim, u svetu tenisa polako raste pritisak da se igrači vakcinišu pre nastavka sezone, za šta se prošlog meseca javno založila bivša svetska broj 1 Ameli Morezmo.

"Nema vakcine – nema tenisa"
, napisala je Morezmo na Tviteru pre mesec dana.

Međutim, stručnjaci najavljuju prvu pouzdanu vakcinu tek za godinu dana, pa bi to prema stavu Morezmo značilo ni da nema tenisa još najmanje godinu dana.

Vodeća tela su suspendovala sva takmičenja do 13. jula, Vimbldon je otkazan prvi put od Drugog svetskog rata, dok će se Rolan Garos održati posle US opena krajem septembra.

Đoković je trenutno prvi na ATP listi zahvaljujući osvajanju Australijan opena na startu sezone. Ima 370 bodova više od Rafaela Nadala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

214 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: