"Situacija je alarmantna, a prognoza suluda" VIDEO

Maja Ognjenović, kapiten ženske odbojkaške reprezentacije Srbije, nalazi se u Istanbulu dok traje pandemija koronavirusa.

Izvor: MT

Četvrtak, 09.04.2020.

16:35

Foto: FIVB

Ona je u razgovoru za TV Arenasport govorila o stanju u Turskoj, kako porovodi vreme, kao i šta misli o odlaganju Olimpijskih igara u Tokiju.

"Situacija je kao i svuda u svetu poprilično alarmantna u nekim trenucima i neizvesna. Turci se dosta dobro pridržavaju disciplinskih mera. Ovde nema striktnih zabrana izlaženja. Ono što sam čula od saigračica da je mlađima od 20 godina zabranjen izlazak napolje. Od skoro se primenjuje zabrana odlaska u markete bez opreme", rekla je Ognjenovićeva.

Ognjenovićeva igra za Vakifbank, a treninzi su prekinuti pre skoro tri nedelje.

"Mi smo ptrestali da treniramo 19. marta. Od sledećeg dan smo počeili da treniramo po programu kondicionog trenera, da održimo minimum fiizičke forme. Nije lako trenirati u kućnim uslovima. Situacija je takva da moramo da se prilagođavamo ovoj situaciji. Mislim da ćemo do kraja meseca dobiti neku informaciju vezanu za turski šampionat. Nemamo još uvek nikakve preciznije naznake o nastavku. Prognoza u ovo vreme je suluda", dodala je ona.

Ona ističe da sportistima lakše pada izolaciji u odnosu na "obične" ljude.

"Moram da priznam da prvih par dana izolacija je prijala, jer je poznato da mi kao profesionalni sportisti retko kad imamo slobodne dane. Sa druge strane, vrhunski sportisti ovakvu sitauciju lakše prevazilazimo, disciplinovaniji smo. Sportisti prednjače zbog te snage i upornosti. U par navrata sam pokušala da zamislim kada jednog dana krenemo, biće i bazičnih priprema... Tako da je suludo pričati o nastavku takmičenja", istakla je Ognjenovićeva.

Ognjenovićeva ističe da je odlaganje Olimpijskih igara bila razumna odluka, te da će ovaj dodatni period iskoristiti da se što bolje pripremi za najveće planetarno takmičenje.

"Svi sportisti koji su bili kvalifikovani za OI u Tokiju isprva su bili sigurno razočarani. To je takmičenje koje je svako od nas željno iščekivao. Nekolicina sprtista bukvalno živi za to takmičenje. Ali, odlaganje takmičenja bilo je razumna odluka. Taj period od godinu dana je dug i sigurno će se odraziti na naše peformanse. Najvažnije je da budemo zdravi, da rizik od povreda bude što manji, da se lepo spremimo, temeljno kao što OI to i zaslužuju", zaključila je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: