Prosinečki: Antić – veliki šmeker, otišao je, a nije bio u nekim godinama

Robert Prosinečki imao je kroz igračku karijeru bliske susrete sa Radomirom Antićem.

Izvor: SS

Sreda, 08.04.2020.

18:55

Prosinečki: Antić – veliki šmeker, otišao je, a nije bio u nekim godinama
Foto: StarSport

Srpski stručnjak preminuo je u ponedeljak u Madridu u 72. godini života, te sada svi evociraju uspomene na njega.

To je učinio i Prosinečki, koji popularnog "Mistera" pamti iz dana u Španiji.

"Trenirao me i u Ovijedu i u Real Madridu. A što mogu reći o čoveku koji je trenirao sva tri španska velikana, Barselonu, Real i Atletiko, osim da je bio veliki trener, "frajer" koji je znao svoj posao. Eto, otišao je, a nije bio u nekim godinama", rekao je Prosinečki za "Index".

"Bio je čvrste ruke, ali nije to tako važno. Kad treniraš klubove kakve je on trenirao, naravno da imaš i čvrstu ruku, ali pre svega bio je veliki taktičar, voleo je taktičku disciplinu, puno je radio na tome".

Prosinečki se prisetio i 1997. godine kada je igrao za Kroaciju u dve utakmice osmine finala Kupa UEFA protiv Atletiko Madrida.

"Kako se ne bih sećao tih utakmica, bili smo blizu, ali Atletiko je prošao. Puno je Antić velikih utakmica vodio, puno toga napravio u svojoj karijeri. Evo čitam 'Marku', posvetili su mu naslovnu stranu sa rečima ‘Volimo te’. I jako ga vole, u puno španskih klubova je radio, a najviše ga ceene u Atletiku sa kojim je osvojio prvenstvo i Kup. Pa i reprezentaciju Srbije je odveo na Svetsko prvenstvo", pun je hvale Prosinečki za čuvenog "Mistera".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: