Serija A: Prvenstvo se nastavlja kada se stvore svi uslovi

Takmičenje u italijanskoj fudbalskoj Seriji A biće nastavljeno kada se za to stvore zdravstveni uslovi.

Izvor: PT

Subota, 04.04.2020.

09:33

Serija A: Prvenstvo se nastavlja kada se stvore svi uslovi
Photo by Giuseppe Bellini/Getty Images)

Italijanska liga prekinuta je 9. marta zbog pandemije korona virusa, kada je Vlada naredila karantin, a takmičenje je suspendovano do daljeg. Prethodno, planiralo se da se prvenstvo nastavi krajem maja.

Novom naredbom Vlade klubovima je zabranjeno da treniraju, čak i u malim grupama igrača, najmanje u narednih 10 dana.

Posle današnje video konferencije svih 20 klubova Serije A, Liga je saopštila da će pre odluke o nastavku šampionata sačekati da se ispune svi uslovi.

"Što se tiče mogućeg završetka šampionata i Kupa Italije, uprava lige će razmotriti nastavak samo kada to zdravstveni uslovi dozvole, pridržavajući se, kao što je to uvek bio slučaj, odredbi Vlade i uzimajući u obzir zaštitu zdravlja fudbalera i svih učesnika", navodi se u saopštenju, preneli su italijanski mediji.

Do kraja Serije A ostalo je da se odigraju još 12 kola, uz četiri utakmice koje su odložene 22. februara. Takodje, nisu odigrani ni revanši polufinala Kupa.

"Suočeni sa različitim scenarijima, koji su i dalje neizvesni, Serija A, uz učešće predstavnika klubova, će nastaviti da analizira uticaj i posledice epidemije na medicinski, ekonomski, regulatorni i sportski nivo i nivoe procene rizika za klubove", piše u saopštenju.

Tokom sastanka govorilo se i o smanjenju plata, ali nije postignut dogovor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: