Buduća NBA zvezda sa 18 godina kupila klub

Lamelo Bol, osamnaestogodišnji američki košarkaš, zajedno sa svojim menadžerom Džermejnom Džeksonom kupio je Ilaver Hokse – tim iz australijske NBL lige.

Izvor: PT

Četvrtak, 02.04.2020.

21:55

Buduća NBA zvezda sa 18 godina kupila klub
Photo by Anthony Au-Yeung/Getty Images

Bol, inače i doskorašnji košarkaš australijskog prvoligaša, ove godine će izaći na NBA draft i mnogi mu predviđaju mesto među prva tri pika.

Mladi košarkaš je verovatno i najveći talenat u kontroverznoj porodici Bol, čiji najstariji sin igra u Nju Orleans Pelikansima (Lonzo), dok srednji (Lianđelo) igra u "Dži" ligi.

Kako je sezona u Australiji okončana, i kako su Hoksi bili pred gašenjem, Lamelo je odlučio da ih kupi i da sa sam 18 godina postane vlasnik ekipe.

"Melo voli Hokse. Voli zajednicu. Kada je došao primili su ga otvorenih ruku. Osećali smo se ovde kao kod kuće. Kada smo čuli da klub ima finansijske probleme, pričali smo u preuzimanju i odlučili smo da ga otkupimo", rekao je Džekson za ESPN.

Bol je prethodne sezone u NBL ligi prosečno beležio 17 poena, 7,5 skokova i sedam asistencija, uz 37 odsto šuta iz igre.

Igra na poziciji plejmejkera i mnogi ga vide kao budućnost svetske košarke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: