"Zašto mi je ovo potrebno u životu, ponovo?"

Košarkaški veteran Roko Leni-Ukić pokušaće da se sa hrvatskom reprezentacijom po treći put plasira na Olimpijske igre.

Izvor: SS

Četvrtak, 02.04.2020.

15:36

Photo by Elsa/Getty Images

Hrvatska će biti domaćin kvalifikacionog turnira za odlazak u Tokio.

Ukić će krajem 2020. godine napuniti 36 godina, a u blogu za sajt FIBA je objasnio razloge zbog kojih se vratio u nacionalni tim "kockastih".

"To je bilo pitanje. Moja porodica, moja rodbina, mnogi moji bliski prijatelji, svi su imali istu reakciju", istakao je Ukić u blogu pod nazivom 'Zašto opet prolazim kroz ovo?'.

"'Zašto si se ponovo odlučio za ovo' i slične, uglavnom negativne - u redu ne uglavnom, ali više negativne nego pozitivne zasigurno - reakcije o mom vremenu provedenom s hrvatskom košarkaškom reprezentacijom".

Prema njegovom mišljenju, fudbaleri, rukometaši i vaterpolisti su u velikoj prednosti u odnosu na košarkaše.

"Nažalost, košarka je postala izduvni ventil za navijače u Hrvatskoj. Hej, uz sve ostale sportove poput fudbala, rukometa ili vaterpola gde ide dobro i redovno dolazi do velikih uspeha i medalja, čini se da nema mogućnosti da oslobodite frustraciju dok gledate te utakmice. Sve ide u pravom smeru za njih".

"Tako ljudi samo čekaju košarku, da izgubimo još jedan važan meč (napravili smo to, gomilu puta), i svi odmah postanu negativni i izađu napolje", objasnio je Ukić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: