Imamo prvog proglašenog šampiona u Evropi

Koronavirus prekinuo je gotovo sve evropske lige, a prvi proglašen šampion je u Belgiji, gde će pehar otići u vitrine Klub Briža.

Izvor: SS

Četvrtak, 02.04.2020.

14:45

Imamo prvog proglašenog šampiona u Evropi
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Širom Evrope vladaju različita mišljenja da li bi trebalo da se nastave šampionati usled pandemije virusa Covid-19. Mnogi su sumnjičavi da će do toga doći.

U slučaju da ne bude uslova za to, dve su opcije - da se kompletna sezona poništi ili da se prizna tabela koja je bila na snazi u trenutku prekida.

Iako je UEFA dala preporuku da Fudbalski savezi pokušaju da privedu sezonu 2019/2020 kraju, Belgijanci su se oglušili.

U Belgiji je doneta odluka da se ipak prizna dosadašnjih 29 odigranih kola, te će šampion biti Klub Briž. Trenutni poredak je konačan, što znači da je Briž šampion, a drugoplasirani Gent sa čak 15 bodova manje će kao vicešampion Belgije ići u kvalifikacije za Ligu šampiona.

To je jednoglasna preporuka Upravnog odbora Pro lige, a trebalo bi da bude ratifikovana na Generalnoj skupštini 15. aprila. Očekuje se da tada sve postane zvanično.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

84 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

22 h

Podeli: