Preminuo član istorijske Partizanove generacije

U 86. godini života preminuo je nekadašnji fudbaler Partizana Ranko Borozan.

Izvor: SS

Četvrtak, 02.04.2020.

13:16

Preminuo član istorijske Partizanove generacije
Foto: FK Partizan

Fudbalsku karijeru je počeo u Veležu, a punu afirmaciju je stekao u Partizanu, za koji je nastupao od 1954. pa do 1957. godine i osvojio dva kupa Jugoslavije.

Bio je deo ekipe Partizana koja je odigrala legendarni prvi meč u istoriji Kupa evropskih šampiona u Lisabonu protiv Sportinga (3:3, 14. septembar 1955).

Potom je Borozan prešao u Crvenu zvezdu 19. decembra 1957. godine i ostao dve godine. Tu je osvojio jednu titulu prvaka Jugoslavije i dva nacionalna kupa.

Stigao je i da debituje za B tim reprezentacije Jugoslavije. Oba "večita" rivala su se putem zvaničnog sajta oprostila od Borozana i uputila poruke saučešća porodici i najbližima.

Ispraćaj za kremaciju Ranka Borozana biće obavljen u najužem krugu porodice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: