NBA smanjuje plate do 25% ukoliko se sezona otkaže

NBA i Asocijacija igrača razmatraju smanjenje plata igrača za 25 odsto ukoliko se otkaže regularna sezona.

Izvor: B92

Sreda, 01.04.2020.

09:52

NBA smanjuje plate do 25% ukoliko se sezona otkaže
Foto: Reuters/Jason Lee

Sezona je prekinuta 11. marta nakon što je pozitivan na koronavirus bio igrač Jute Džez Rudi Gober.

Liga se nada da će se sezona u jednom trenutku nastaviti uprkos ogromnom broju zaraženih u SAD.

Kolektivni ugovor sadrži klauzulu o smanjenju plata od oko 1% po svakoj otkazanoj utakmici, a koja se odnosi na uticaj "više sile" poput katastrofalnih okolnosti, uključujući epidemije i pandemije.

Liga se obavezala da će 1. aprila isplatiti pune zarade igračima, ali sada razmatraju raspodelu novca na osnovu broja odigranih, odnosno otkazanih utakmica.

Problem predstavlja to što od 434 igrača koja su pod ugovorom, manje od 10% celu platu dobija u periodu od 15. novembra do 1. maja, uključujući Lebrona Džejmsa.

Ostalih 90% svoju zaradu dobija tokom cele godine, od novembra do novembra, što znači da je njima za razliku od Džejmsa, preostalo još 14 plata u ovoj sezoni.

Amerika je trenutno najveće žarište COVID-19 virusa sa skoro 200.000 zaraženih i preko 4.000 umrlih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: