FIFA spasava fudbal sa 2,7 milijardi evra

Svetska fudbalska federacija (FIFA) osnovaće fond za pomoć takmičenjima i igračima koji su u finansijskim problemima zbog pandemije korona virusa.

Izvor: B92

Sreda, 01.04.2020.

09:43

FIFA spasava fudbal sa 2,7 milijardi evra
Foto: Reuters/Arnd Wiegmann

FIFA radi na mogućnostima pružanja pomoći i procenu koliki će uticaj imati pandemija na fudbal.

Novčane rezerve FIFA su navodno oko 2,7 milijardi evra.

"Fudbalska zajednica širom sveta doživljava u većoj ili manjoj meri ozbiljne finansijske probleme zbog korona virusa. FIFA je u snažnoj finansijskoj situaciji i naša je dužnost da učinimo sve da im pomognemo", saopšteno je iz FIFA.

Nema kluba koji nije pogođen pandemijom koronavirusa. Višestruki slovački šampion Žilina je najavila bankrot, a muče se i najbogatiji.

Fudbaleri Juventusa i Barselone su pristali na drastično smanjenje plata, kao i u Bajernu, dok se nekoliko nemačkih velikana udružilo kako bi pomoglo manjim klubovima da "prežive" ekonomski udar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: