"Formula 1 može da se završi u januaru"

Matija Binoto, prvi čovek Ferarija, rekao je da bismo 2020. godine Formulu 1 mogli da imamo u nešto drugačijem formatu.

Izvor: SN

Nedelja, 29.03.2020.

16:00

Photo by Charles Coates/Getty Images

Prvih osam trka sezone je već otkazano i prva sledeća je "Silverston" i trka za Veliku nagradu Velike Britanije, koja je po kalendaru u julu.

Međutim, zbog koronavirusa je i njeno održavanje pod znakom pitanja, a šef Ferarija kaže da su timovi u konstantnom kontaktu sa čelnicima Formule 1.

"Svi smo u neprekidnom kontaktu i razmenjuju se razne ideje. Od rasporeda koji bi bio nešto više zgusnut, kao i o završetku sezone u januaru kada bismo mogli da imamo dve ili možda čak tri trke. Pričamo i o otkazivanju treninga petkom... Odlučili smo da čelnicima F1 damo potpunu slobodu. Mi samo želimo da se trkamo", rekao je Matija Binoto za Sky Sports Italia.

Aktuelni šampion Formule 1 je vozač Mercedesa Luis Hamilton.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: