"Ne možemo zauvek da jurimo za Federerom"

Nekadašnji italijanski teniser Adrijano Panata ističe da čelnici tenisa moraju da zaštite najveće turnire.

Izvor: LN

Nedelja, 29.03.2020.

12:50

Photo by Vittorio Zunino Celotto/Getty Images

Bivši osvajač Rolan Garosa veruje da bi turniri kao što su taj, ali i Masters u Rimu, trebalo da imaju povlašćen status.

"Apelujem na Andreu Guadenzija, predsednika ATP. Kao Italijan ja ne tražim od njega da favorizuje Evropu, ali teniske institucije imaju dužnost da zaštite turnire koji imaju najveću tradiciju", rekao je Panata i pojasnio:

"Igrati u Finiksu, u Arizonu, nije bitnije od igranja u Rimu. Rolan Garos se pomerio na septembar bez da je ikoga pitao – i ja se slažem sa njima".

Pročitajte još "Arogantno, podmuklo i sebično"

Panata je jasan u svojim tvrdnjama – istorija i tradicija pre svega.

"Oni imaju istoriju dugu više od 100 godina. Mora da se pronađe i novi datum za Rim. Može za oktobar, posle Pariza. Federer, koji organizuje Lejver kup koji se sada igra kada i Rolan Garos, nije dobro podneo ovu odluku. Federer je dobar prema meni, ali on je napravio svoju kompaniju i on će imati svoje razloge kojima će pokušati da se opravda. Ali, ne možemo uvek da jurimo za Federerom".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: