"All NBA" tim – "Jokić ispred Dejvisa, nema mesta za Dončića"

Beo Roerbah, kolumnista "Yahoo Sports", napisao je članak u kojem je izdvojio najbolje NBA postave za sezonu 2019/2020.

Izvor: PT

Subota, 28.03.2020.

16:35

Default images

Pod uslovom da se više ne odigra nijedan meč u ligaškom delu sezone, što je moguće usled pandemije koronavirusa, Roerbah je izabrao takozvano "All NBA" timove.

Nikola Jokić prethodne takmičarske godine bio je u prvom timu NBA, što je bio najveći uspeh za nekog srpskog košarkaša u najjačoj ligi na svetu.

Ove nije krenuo najsajnije, ali je po svom običaju počeo da briljira od sredine decembra i ponovo je istakao kandidaturu za "First team All NBA"

Ipak, mnogi su se iznenadili kada su videli Jokića ispred Entonija Dejvisa u prvom timu. Visoki igrač Lejkersa igra sjajnu sezonu i pretpostavlja se da će biti u prvom timu. Ali, ne i kod Roerbaha.

Prvi tim NBA po kolumnisti "Yahoo Sports": Džejms Harden, Lebron Džejms, Kavaj Lenard, Janis Adetokumbo i Nikola Jokić.
Photo by Matthew Stockman/Getty Images
"Možemo da debatujemo da li Dejvis zaslužuje da bude pre Jokića u prvom timu, ali činjenica je da Nikola ima mnogo veću odgovornost u timu Denvera", napisao je on i dodao:

"Jokić je statistički lider Nagetsa u poenima, asistencijam i skokovima, ima ogroman uticaj na igru i od mene je dobio prednost u odnosu na Dejvisa".

Mnogi su kritikovali ovakav odabir Roerbaha jer Dejvis može da bude i pored Jokića u timu, kao "forward", dok bi u tom slučaju otpao Kavaj Lenard koji je propustio mnogo utakmica zbog "load management".

Roerbah je odabrao i druge postave:

Drugi najbolji tim NBA: Luka Dončić, Demijan Lilard, Džimi Batler, Paskal Sijakam, Entoni Dejvis.

Treći najbolji tim: Rasel Vestbruk, Kris Pol, Kris Midlton, Džejson Tejtum, Bem Adebajo.

Prvi najbolji defanzivni tim: Ben Simons, Markus Smart, Janis Adetokumbo, Entoni Dejvis, Rudi Gober.

Drugi najbolji defanzivni tim
: Erik Bledso, Kajl Lauri, Kavaj Lenard, Džejson Tejtum, Bem Adebajo.

Kako komentarišete ovakvu podelu?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: