"NBA? Ja sam samo visoki Džonatan koji igra košarku i jede pomfrit"

Košarkaš Orlando Medžika Džonatan Ajzak napisao je zanimljiv tekst za "Players tribune".

Izvor:

Subota, 28.03.2020.

12:41

Photo by Harry Aaron/Getty Images

Ajzak je posle godinu dana na Floridu Stejtu došao u NBA ligu, iako je hteo da ostane još jednu godinu na koledžu.

Na draftu 2017. godine izabran je sa šeste pozicije od strane Orlando Medžika.

Rado se seća dana na Floridi. "Kada pričam ljudima, ne veruju mi. Stvarno mi ne veruju.

Istina je: Želeo sam da ostanem na Floridi posle prve godine. Ali kada nekome to kažem ili me pitaju zašto sam otišao, svi naprave istu facu. Svi pomisle: 'Ne, ovaj momak je gotov. Samo je otišao tamo kako ušao u NBA', ali nije bilo tako.

Moja prva godina završila se 2017. godine i moje ime bilo je među pikovima lutrije, pa su me svi pitali šta ću uraditi. Nisam odgovorio, ali duboko u sebi sam znao šta želim. Pričao sam sa trenerima par meseci pre drafta i rekao sam im da želim da se vratim na fakultet. Rekao sam im da sam imao nezavršena posla i da sam imao nekoliko stvari koje želim da unapredim u igri.

Rekao sam im da nisam spreman za NBA. Ali moji treneri nisu tako mislili. Rekli su mi da spakujem stvari i idem u NBA. Posle nekog vremena shvatio sam da je to bila najbolja odluka, shvatio sam zašto su toliko bili sigurni u mene. Mnogi igrači nisu dobili takvu priliku i bio bih budala kada je ne bih prihvatio. Bili su u pravu i to me je bolelo.

Voleo sam Floridu, to je bilo moje mesto, nisam želeo da odem. Tri godine kasnije i dalje se čujem sa trenerima. Kada god dođe proleće, podseti me na Talahasi, iako sam tamo bio samo godinu dana. Ipak, tih godinu dana imali su veliki uticaj na mene.

S obzirom na sve što se sada dešava u svetu i što se NCAA sezona završila, želeo sam da napišem nešto za momke koji su uplašeni za svoju budućnost. " Odrastao je u Bronksu, a to je bilo lepo detinjstvo.

Kasnije se preselio u Nejpls.

"Odrastao sam na Bareto Stritu, u Bronksu.

Život je bio lak tada. Imao sam četvoro braće i jednu sestru, živeli smo u porodičnoj kući, gde smo iznajmljivali prizemlje. Braća i ja imali smo krevete na sprat, sestra je imala svoju sobu. Uvek smo se igrali i život nam je bio zanimljiv.

Kasnije smo se preselili u Nejpls, gde je moj rođak igrao košarku u veoma dobrom timu i stalno me je zvao da dođem i ja da igram jer sam bio visok. Nisam tada mnogo znao o košarci, ali sam ipak otišao da igram. Nešto je samo 'kliknulo' svaki put kada sam bio na parketu. Sve je bilo kako treba.

Onda je sve počelo da se menja. Igrao sam za razne timove, išao na kampove i turnire i ljudi su mi rekli da ću jednog dana ići u NBA.

Sve se desilo tako brzo.

Nikada nisam baš verovao u to.Ja sam bio samo Džonatan, visok momak iz Bronksa, koji je voleo da igra košarku, 'visi' sa porodicom i jede pomfrit. " Uvek će se sećati dana sa Floride.

Ajzak ima i poruku za sve one koji su trenutno u teškoj situaciji.

"Otišao sam na Floridu i nismo izgubili nijednu utakmicu kod kuće.

Neverovatno je bilo igrati pred tom publikom. Bili su mi kao porodica. Imali smo podršku i u gostima, na svakoj utakmici, a svaki put kada bih sreo nekog navijača on bi mi rekao da sam mu omiljeni igrač. Sve je bilo tako lepo, Florida je bila moje specijalno mesto.

Ušli smo na završni turnir sa trećeg mesta i prošli smo Orlando. Došli smo do druge runde. Kasnije smo izgubili od Ksavijera. Uvek ću se sećati tih utakmica, a moji saigrači biće moja braća.

Razumeo sam zašto smo morali da izgubimo i zašto je to bilo teško prihvatiti. Svaki put kad se setim poslednjih sekundi u dresu Floride samo zaplačem. Tada sam takođe plakao, ali sam stavio peškir preko glave kako niko ne bi video.

Znao sam da tim porazom gubim sve – tim i moju braću. Ipak, ostali smo svi u kontaktu i zauvek ćemo se sećati dana na Floridi. Ostavili smo nešto iza sebe.

Sada se u svetu dešava nešto veće. Ostanite sigurni, ostanite zdravi. Vodite računa o svojoj porodici i zajednici.

Jer to je ono što mi radimo u Talahasiju. "

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: