"Nema poente nastaviti sezonu u avgustu, možda se otkaže sve do kraja"

Bosanskoercegovački teniser Damir Džumhur sumnja da će se tenis nastaviti početkom sezone na travi.

Izvor: LN

Subota, 28.03.2020.

09:23

Photo by Daniel Pockett/Getty Images

Teniska sezone trenutno je suspendovana i neće se nastavljati barem do 8. juna, zbog pandemije koronavirusa.

Tada bi trebalo da počnu turniri na travi u prpremi za Vimbldon, ali je taj scenario sve manje verovatan.

"Pričajući sa ostalim igračima, imamo velike sumnje da će se sezona nastaviti početkom juna. Kako stvari stoje, suspenzija će se skoro sigurno produžiti. Vrlo je moguće da se i cela sezona otkaže, na primer. Mi ne vidimo poentu vraćanja sezoni u avgustu", rekao je Džumhur za "Federalnu novinsku agenciju".

Trenutno 107. teniser planete vreme provodi kod kuće, u Beogradu.

"Vežbam u kući, pokušavam da radim improvizovanu teretanu i održavam 'fiziku' koliko god je moguće. Do pre nekoliko dana, kad je bilo lepše vreme, trčao sam napolju. Kad se popravi vreme verovatno ću izaći na teniski teren. Dobra stvar je što u Beogradu ima dosta privatnih terena na kojim može da se trenira, tako da pokušavam u svakoj prilici kada mogu da treniram", otkrio je Damir.

Zbog pandemije koronavirusa u Srbiji, kao i u BiH i nekim zemljama regiona, uveden je policijski sat.

"Manje-više pratim situaciju u BiH, znam šta se dešava. Ovde je policijski čas nešto ranije, od 17 sati. Mislim da to nešto previše ne menja situaciju. Ako nešto imam to da obavim to završim u toku dana, tako da ostatak provodim kod kuće. Želim da budem odgovoran građanin, isto kao što bih bio i u BiH. Slušam organe vlasi koji kažu da izlazimo što manje, samo u nužnim situacijama i kada je potrebno. Mislim da je to pravi i jedini način da se ovo što prije zaustavi i završi", rekao je Džumhur.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: