"Navijači Federera će se iznervirati zbog ovoga"

Bivši američki teniser Bred Gilbert nije zadovoljan jednom od odluka Ascoijacije teniskih profesionalaca (ATP) tokom pandemije koronavirusa.

Izvor: MT

Petak, 27.03.2020.

18:30

Photo by Julian Finney/Getty Images

Naime, krovna organizacija prvom teniseru sveta Novaku Đokoviću neće računati sedmice provedene na toj poziciji.

Da rang lista nije "zamrznuta", naš igrač je vrlo lako mogao da već u oktobru postane teniser sa najviše nedelja na čelu ATP karavana svih vremena.

"Federerovi navijači će se iznervirati zbog ovoga što ću reći, ali mislim da bi Đokoviću trebalo da se priznaju nedelje na prvom mestu dok je lista zamrznuta. Zaslužio je bodove i bio bi broj jedan neko vreme, da su stvari išle normalno", rekao je Gilbert.

Gilbert ne zna kome ovakav sistem ide na ruku.

"Ne znam kome će ovaj sistem pomoći ili šta će se dogoditi kada se turniri nastave, ali mislim da nećemo samo nastaviti od statusa kvo", dodao je Gilbert.

Federer je na prvom mestu ATP liste bio 310 nedelja, dok je Đoković na večnoj listi 3. sa 282 nedelje.

Između njih dvojice je legendarni Pit Sampras sa 286 sedmica provedenih na čelu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: