Da li je Ronaldinjovo remek-delo iz 2002. bila slučajnost ili majstorija? VIDEO

Ronaldinjo je postigao tokom karijere više od 300 golova, ali nijedan nije bio tako spektakularan i istovremeno tako važan kao onaj protiv Engleske 2002.

Izvor: B92

Petak, 27.03.2020.

10:00

Da li je Ronaldinjovo remek-delo iz 2002. bila slučajnost ili majstorija? VIDEO
Foto: Reuters/Action Images

Bivši fudbaler Gremija, PSŽ, Barselone i Milana je u četvrtfinalu Svetskog prvenstva savladao Dejvida Simena iz slobodnog udarca sa 35 metara, iskosa da desne strane pri rezultatu 1:1.

Svi su očekivali centaršut, očigledno Simen više od svih, ali je lopta završila u gornjem levom uglu i ostavila engleskog golmana u suzama, a njegove saigrače u čudu.

Mnogi smatraju da je Ronaldinjo slučajno postigao gol kojim je odveo Brazil u polufinale, ali je misteriju posle 18 godina konačno rešio njegov tadašnji saigrač Rivaldo.

"Taj gol iznenadio je Simena, mene i ceo svet. Nikad nisam pomislio da bi neko to uradio. Nakon utakmice Ronaldinjo mi je rekao kako je znao da Simen ima naviku da napravi dva-tri koraka napred kod slobodnih udaraca. Pokušao je da ga iznenadi. Za Ronaldinja nema nemogućih zadataka. Pokazao je to tad golom desnom nogom iz teške pozicije iz koje bi lakše pogodio levonogi igrač", rekao je Rivaldo.

Brazil je u Japanu i Južnoj Koreji osvojio petu titulu prvaka sveta sa svih sedam pobeda, a Ronaldinjo je izabran u idealni tim šampionata uz zemljake Roberta Karlosa, Rivalda i najboljeg strelca turnira Ronalda (8 golova).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

117 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: