Nadal i Gasol udružili snage VIDEO

Teniser Rafael Nadal i košarkaš Pau Gasol pozvali su svet sporta u Španiji da se mobiliše protiv pandemije korona virusa.

Izvor: B92

Petak, 27.03.2020.

09:33

Default images

Nadal i Gasol su apelovali da se daju donacije Crvenom krstu koji treba da prikupi oko 11 miliona evra.

"Posle dugog razmišljanja došao sam do zaključka da vi, svi Španci nikada niste izneverili svoju dužnost prema sportistima. Mi smo svi ono što jesmo velikim delom zahvaljujući vašoj podršci, a sad je došao trenutak za sportiste da vas ne izneverimo", rekao je Nadal.

Gasol je istakao da je cilj pomoći ljudima koji su najviše pogođeni korona virusom. "Rafina i moja donacija su već na putu i nadam se da će se španski sportski svet pridružiti ovom pozivu", rekao je Gasol.

Među prvima koji se se priključili akciji bili su bivši golman Real Madrida Iker Kasiljas i trener Sevilje Đulen Lopetegi.

Španija je posle Italije u Evropi najviše pogođena korona virusom. U toj zemlji je, prema poslednjim podacima, zaraženo skoro 60.000, dok je preminulo više od 4.300 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: