"Hrvatskim sportistima ništa ne znači odlaganje Olimpijskih igara"

Predsednik Olimpijskog komiteta Hrvatske Zlatko Mateša govorio je o odlaganju Olimpijskih igara.

Izvor: LN

Utorak, 24.03.2020.

19:49

Photo by Ezra Shaw/Getty Images

Olimpijske igre u Tokiju odložene su za 2021. godinu u utorak.

Mateša kaže da je odluka bila očekivana.

"Očekivana je to odluka MOK-a i organizatora Igara, donesena na temelju razumnog razmišljanja i prilično zabrinjavajuće situacije u svetu. Donesena je u interesu sporta i apsolutna je ispravna. Domaćini su već pokrenuli uzrečicu: 'Japan je bio spreman, svet nije', a tako zapravo i jeste. O novom terminu će se tek odlučiti, a prema izjavi japanskog premijera Abea, Igre će se održati najkasnije do leta naredne godine. Ne verujem u mogućnost održavanja OI u jesen ili zimu. Prema mom mišljenju, najbolje bi bilo održati ih u istom terminu sledeće godine, pa onda sve odrađene rezervacije samo prolongirati za godinu dana", izjavio je Mateša.

On je zati imao jasnu poruku na pitanje kako će ova odluka uticati na sportiste iz Hrvatske.

"Ni hrvatski sportisti, ni Hrvatski olimpijski komitet nisu ništa izgubili. Oni naši sportisti koji su se kvalifikovali na Igre, ostaju u programima OKH-a kao evidentni olimpijci. Drugi, pak, koji se nisu kvalifikovali, imaće možda i veću šansu za odlazak na OI. Lično sam bio za odlaganje Igara, naravno, prioritetno zbog zdravlja sportista, ali svakako i zbog toga da olimpijske kvalifikacije budu regularne, fer i korektne. U novonastaloj situaciji regularnost im ne bi trebala biti upitna".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: