"Roditelji su teško prihvatili – to je bio ozbiljan zločin"

Argentinski teniser Nikolas Kiker, igrač koji je bio suspendovan zbog nameštanja mečeva, "otvorio je dušu".

Izvor: MT

Utorak, 24.03.2020.

09:36

Photo by Al Bello/Getty Images

On je 2018. godine kažnjen zabranom igranja zbog nameštanja mečeva na čelendžerima.

Ipak, zbog "dobrog vladanja", kazna mu je smanjena, pa će na teren moći da se vrati u januaru naredne godine.

"Očigledno, najgore je prošlo i to sam preživeo, sve sa medijskom pažnjom pre tog Rolan Garosa. Od dana kada sam suspendovan, znao sam da moram da treniram kako bih nastavio da se takmičim. Imao sam mnogo toga da uradim, istrčao sam čak i četiri maratona. Pored kuće smo napravili fudbalsko igralište, stazu za trčanje, učio sam engleski. Takođe, ja sam otac, posvetio sam se tome. To ranije nisam mogao, pošto sam putovao 27 nedelja godišnje", rekao je Kiker.

Kiker je govorio o okolnostima koje su ga kao mladog tenisera naveli na kršenje pravila.

"U to vreme sam napredovao na rang listi, igrao sam dva finala Čelendžera, ali imao sam vrlo malo novca. I dalje sam tražio novac od roditelja, nisam mogao da putujem na turnire sa trenerom, da obezbedim decu. I, napravio sam tu grešku. Moji roditelji su to teško prihvatili. U to vreme sam imao 21 godinu, dečaka od godinu i nešto meseci. Ipak, to nije opravdanje", dodao je Kiker.

Kiker je objasnio kada su ga kladioničari kontaktirali.

"Kontaktirali su me neki ljudi preko Fejsbuka i predstavili su se kao sponzori, da će mi dati i automobil. To je bilo pre šest godina, kada sam bio na turneji po Evropi. Na Čelendžeru u kolumbijskom gradu Barankilji, ponudili su mi i novac. To je sve gotovo, ne želim više ni da se sećam toga", istakao je Kiker.

Kiker se na teren vraća početkom sledeće sezone.

"TIU (Teniska jedinica za integritet) je tu da nas zaštiti. Ako dođe grupa kockara koja želi da sarađujete ili vam preti, možete da odete i da prijavite. Teniser je najugroženiji na čelendžerima i fjučersima i kada je mlad. Tada vam obećavaju stvari koje su laž. Svi pravimo neke greške, manje ili veće. Ja sam je napravio i skupo platio. Tada sam bio u prvih 100 na svetu, igrao Dejvis kup za Argentinu, ali ono što sam napravio je ozbiljan zločin protiv tenisa", zaključio je Kiker.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: