"Mislili smo zaštitiće nas Evroliga – nosili smo maske i rukavice, ali nije vredelo"

Košarkaš Real Madrida Entoni Rendolf u emotivnoj ispovesti opisao je trenutno stanje u kraljevskom klubu.

Izvor: MS

Utorak, 17.03.2020.

20:06

Foto: EPA-EFE/JuanJo Martin

Rendolf je opisao kako je izgledalo gostovanje Olimpiji u Milanu, posle kojeg se dobio koronavirus njegov saigrač Trej Tompkins.

Amerikanac sa slovenačkim pasošem priznao je da je očekivao da će Evroliga uraditi sve da zaštiti učesnike.

"Mnogi saigrači i treneri su bili zabrinuti što idemo u Milano da igramo. Ali poznato je kakvi su sportisti, slegnuli smo ramenima i rekli "U redu je, bićemo zaštićeni". Svi smo mislili da će nas Evroliga zaštiti, uradili smo sve što je trebalo, ali nije vredelo za Tompkinsa", rekao je Rendolf.

Objasnio je i kakve su sve mere opreza preduzeli.

"Imali smo rukavice, maske i sredstva za čistoću. Na nesreću, kada smo odigrali nekoliko utakmica shvatili smo da naš igrač ima virus".
EPA-EFE/HAYOUNG JEON
Rendolf ne zna kako će se zavšiti ova sezone.

"Mislim da niko ne zna šta će biti u ovoj situaciji i da li će se igrati. Kao igrač želim da budem na terenu, naporno smo radili. Poražavajuće je da čuješ da bi sezona mogla da se odloži na određeni period, čak i otkaže. Teško je to prihvatiti, s obzirom koliko smo uložili rada. Spremamo se da nastavak i plej-of, borbu za titule. Shvatamo kakvo je vreme, zdravlje i sigurnost igrača je najvažnija stvar",zaključio je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: