Luka Jović za B92.net: Koristio sam isti bazen kao zaraženi igrač, nemam simptome

Fudbaler Real Madrida Luka Jović prokomentarisao je za B92.net aktuelnu situaciju u klubu zbog koronavirusa.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Četvrtak, 12.03.2020.

12:37

Luka Jović za B92.net: Koristio sam isti bazen kao zaraženi igrač, nemam simptome
Photo by Francois Nel/Getty Images

Jedan košarkaš Reala je bio pozitivan na test, ali su u karantin stavljeni i fudbaleri kluba jer koriste zajedničke protorije u sportskom centru.

"Jutros smo otišli na trening, ali su iz uprave došli i rekli da nemamo trening niti bilo šta naredne dve nedelje. Svi moraju da budu u kućama i ne smeju da napuštaju Madrid", rekao je Jović za B92.net.

Jović kaže da se oseća dobro, ali da još nisu testirani na virus.

Pročitajte još Košarkaši Zvezde nisu imali kontakt sa igračima Reala

"Pošto sam povređen i ne treniram poslednja dva-tri dana, koristio sam iste bazene za oporavak kao igrač pozitivan na koronu. Ali nemam nikakve simptome, oseća se jako dobro. Čekamo odluku kluba".


Španska LaLiga je reagovala odmah nakon otkrivanja koronavirusa u Real Madridu i suspendovala svoj šampionat.

KORONAVIRUS INFORMATOR: Sve što treba znati

Mnogo je nepoznanica oko koronavirusa, ali je još više poluinformacija koje kruže internetom. Zbog toga je Ministarstvo zdravlja pripremilo i odgovore na najvažnija pitanja o bolesti uzrokovanoj novim koronavirusom COVID-19.

KOJI SU SIMPTOMI?

Koji su simptomi infekcije koronavirusom i kako iz prepoznati, kao i šta raditi sa kontaktima osobe kod koje je postavljena sumnja na infekciju koronavirusom?

IMATE NEKE OD SIMPTOMA INFEKCIJE? NE IDITE SAMI KOD LEKARA!


Ministarstvo zdravlja savetuje sve one koji imaju određene simptome respiratornih infekcija da ne idu u dom zdravlja ili bolnicu, već da se odmah obrate dežurnom epidemiologu na KONTAKT TELEFONE.

ŠTA AKO...

Ministarstvo zdravlja objavilo je i set saveta i preporuka za kućnu izolaciju za sve one koji su možda bili izloženi koronavirusu, kao i za članove njihovih porodica. Evo kako se treba ponašati u tim slučajevima.

A KAKO DA SE ZAŠTITITE?

Pitate se kako da se zaštitite od infekcije koronavirusom? "Bapski lekovi" neće pomoći, ali osnovna higijena može da bude od velike koristi. Pročitajte šta još treba da radite i kako da se ponašate da smanjite rizik po sebe i druge.

I, naravno, za sve najnovije informacije o koronavirusu u Srbiji i svetu – pratite B92.net.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: