Ronaldo, mani se slobodnih udaraca

Kristijano Ronaldo je jedan od najboljih golgetera svih vremena, na 1.001 utakmici postigao je 725 golova.

Izvor: AK

Četvrtak, 27.02.2020.

11:41

Ronaldo, mani se slobodnih udaraca
Photo by Catherine Ivill/Getty Images

Portugalac je sposoban da postigne gol iz skoro svake pozicije i svake situacije, levom nogom, desnom, glavom, iz peterca, iz kaznenog, sa penala, sa distance.

Međutim, jedan segment igre mu nikako ne ide, a on nikako da prestane da to radi – slobodni udarci.

Zahvaljujući svom renomeu Ronaldo je u svakom timu za koji igra zadužen i za "slobodnjake", a kako to radi najbolje pokazuje trenutna statistika.

Naime, Portugalac nije dao nijedan gol iz poslednja 38 slobodna udarca u dresu Juventusa. Čak 24 puta je pogodio "živi zid", 11 puta su mu golmani zaustavili šut, 2 puta je promašio ceo gol, a jednom je pogodio prečku.

Sjajni napadač nije postigao gol iz slobodnog udarca više od dve godine, još od vremena kada je igrao za Real Madrid, od 16. decembra 2017.

Ronaldo je izveo 25 uzastopnih slobodnih udaraca u Ligi šampiona i nije postigao nijedan gol iz prekida. Ništa bolju statistiku nema ni u Juventusu, koji ima nekoliko odličnih izvođača prekida, pre svih Paula Dibalu i Miralema Pjanića koji su zajedno postigli više od 20 golova iz "slobodnjaka".

Portugalac je ključni igrač Juventusa, postigao je 21 gol u 21 meču u Seriji A ove sezone, 16 na poslednjih 11 nastupa, a meč u Lionu mu je prvi u 2020. u kojem nije dao gol.

Ipak, neko bi trebalo da mu kaže: Ronaldo, mani se slobodnih udaraca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: