Širi se istraga – Ramadaniju i Damjancu "češljaju" nekretnine

Fudbalski menadžeri Fali Ramadani i Nikola Damjanac pod istragom su zbog toga što nisu plaćali porez na nekretnine, prenose španski mediji.

Izvor: MS

Sreda, 26.02.2020.

18:04

Širi se istraga – Ramadaniju i Damjancu
Photo by Shaun Botterill/Getty Images

Iako je prvobitno objavljeno da su njih dvojica, kao još i pet osoba, među kojima su i supruge menadžera, uhapšena, te informacije su demantovane i saopšteno je da su pod istragom.

Ramadanijeva vila na Maljorki je pretresena u akciji utaje poreza preko 10 miliona evra tako što se sumnje u malverzacije prilikom transfera.

Upravo su te vile centar istrage. Pretpostavlja se da su Ramadani i Damjanac u svrhu kupovine nekretnina osnovali preduzeće "SL Majorka Aleksa Terza".

Prema pisanju medija sumnje se da su ovom kompanijom rukovodile žene Ramadanija i Damjanca. Firma "SL Majorka Aleksa Terza" je kasnije likvidirana.

Dan ranije španski mediji su pisali i o poslovima "Lian sports" agencije.

Radi se o prikrivanju vlasništva nad igračima iza luksuznih nekretnina u Švajcarskoj i na Malti, gde je adresa kompanije "Lian sports" u vlasništvu Ramadanija.

Ramadani se tereti da je sa još jednom osobom koristio složenu korporativnu mrežu u saradnji sa klubovima iz Srbije, Kipra i Belgije.

"Football Leaks" otkrio je da je Ramadani poslove završavao preko kiparskog kluba – Apolona iz Limasola, uključujući transfere Mijata Gaćinović iz Vojvodine u Ajntraht, Luke Jovića iz Crvene zvezde u Benfiku i Andrije Živkoviža iz Partizana u Benfiku.

Takođe, po istom principu radio se i transfer Nikole Maksimovića (Crvena zvezda – Torino) i glavna stvar u čitavoj priči je da nikada nisu zaigrali za Apolon.
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto/ Damjanac
Konkretno "Football Leaks" je izneo primer Gaćinovića, Vojvodina je vlasništvo nad njim prebacila na kompaniju iz Kanade "European Sports Management", sa bankovnim računom u Švajcarskoj.

Kada je Ajntraht hteo da ga dovede nije hteo da plaća obeštećenje firmi, pa je posrednik u celom transferu bio Apolon koji je prosledio 1,25 miliona evra toj kompaniji, a na njegov račun je isti klub iz Frankfurta osam dana kasnije.

Ujedno, Apolon poseduje i 50 odsto prava na ugovor Gaćinovića u Ajntrahtu.

Španca policija je objavila da Vojvodina nije dobila ništa od transfera, niti je uplaćen porez u Srbiji.

"Na taj su se način su se Ramadani i Damjanac obogatili i naneli velike financijsku štetu klubovima i državnim proračunima u zemljama gde su utajili porez“, navela je u saopštenju španska Civilna garda.

Oni su stekli luksuzne vile na Maljorki, ali su uhapšeni jer nisu plaćali porez na iste.

Agencija "Lian sports" u svom vlasništvu drži veliki broj fudbalera iz Srbije i širom Evrope kao što su Matija Nastasić (Šalke), Luka Milivojević (Kristal Palas), ali i iz regiona Domagoj Livaković (Dinamo Zagreb), Josip Brekalo (Volfsburg), Marko Rog (Napoli), Nikola Kalinić (Atlético Madrid/Roma), Miralem Pjanić (Juventus)...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: