Najgori izgovori posle poraza

Dionte Vajlder je izgubio svoju titulu svetskog šampiona WBC kategorije porazom od Tajsona Fjurija tehničkim nokautom u sedmoj rundi.

Izvor: SN

Sreda, 26.02.2020.

14:13

Najgori izgovori posle poraza
Photo by Al Bello/Getty Images

Vajlder je za taj poraz okrivio pretežak kostim koji je nosio pre ulaska u ring, kaže da je zbog njega bio premoren, ali da je blefirao.

Ovaj njegov izgovor izazvao je razne reakcije na društvenim mrežama, a posebno je popularna bila šala nekadašnjeg šampiona Džordža Formana, koji je Vajldera pozvao u njegov kamp.

"Možda je vreme za Vajldera da dođe na 2 do 4 nedelje kod mene u kamp, srećan sam zbog Fjurija, ali mislim da je ovo Vajlderu više nego potrebno", napisao je Forman na svom "Tviter" profilu uz sliku na kojoj nosi deo stabla.

Čuveni bokser Majk Tajon je 1990. godine nokautiran od Bastera Daglasa u Tokiju, a nakon prvog poraza u karijeri, "Iron Mike" je okrivio seks s Japankama.

"Je**o sam te Japanke kao da sam jeo grejpove", rekao je nakon svega Tajson.

Jedan od čudnijih izgovora u borbi imao je Aleksander Povjetkin. On je pobedio Muamera Hukića 2012. godine, ali po mnogima je ovu borbu izgubio, jer je Hukić bio dominantan.

"Hukić je namazao telo nekakvom supstancom koja je imala neugodan miris i od kojeg su mi oči konstantno suzile", u njegovu odbranu ovo i nije nemoguće, imamo slične primere i u UFC kada je Džordž Sent Pjer premazao leđa i grudi vazelinom kako bi ga bilo teže oboriti. Sve ovo donelo je izuzetno zanimljive komentare, pa vam donosimo i neke od sličnih izgovora koje su sportisti navodili nakon bolnih poraza.

Počećemo sa Ikerom Kasiljasom, dugogodišnjim golmanom Real Madrida, koji je za poraz Španije od Švajcarske rezultatom 1:0 na Svetskom prvenstvu okrivio svoju devojku, koja je bila na tribinama i odvlačila mu pažnju.

Sara Karbonero jeste lepa žena, ali treba biti realan.

Mančester junajted je 1996. godine izgubio od Sautemptona sa 3:0, a za ubedljiv poraz okrivljeni su – dresovi. Ser Aleks Ferguson je tvrdio da je siva boja dresova bila kriva za to što se igrači nisu jasno videli i da je zbog toga igra bila lošija.

Oni su dresove na poluvremenu zamenili, ali poraz nisu izbegli. Roni O'Saliven u svetu snukera je nešto poput Lebrona Džejmsa u svetu košarke. Veličina.

On je 1997. godine vodio 8-3 u Mastersu na Vembliju, publika ga je oduševljeno podržavala da bi Roni izgubio narednih sedam frejmova i upisao poraz. Za ovo je okrivio upravo publiku koja ga je dekoncentrisala.
Photo by George Wood/Getty Images
Šri Lanka i Indija igrali su u finalu svetskog kriket šampionata 2002. godine i Indija je tada pobedila i postala prvak sveta.

Ovo uopšte ne bi bilo čudno da reprezentativci Šri Lanke nisu okrivili opremu za poraz, pošto je ona prema njihovim rečima bila isuviše uska.

Mislite da je ovo neverovatno?

Keni Dalgliš je rekao da je lopta previše odskakala i da je zbog toga Njukasl remizirao (1:1) sa Stivenejdžom u FA kupu. Nekadašnji golman reprezentacije Engleske bio je kritikovan zbog velikog broja grešaka, a kada je upitan zbog čega je toliko grešio on nije okrivio ni sudije, ni teren ni navijače ni odbranu.

Već Soni Plejstejšn. Igrao je igrice satima i zbog toga je loše reagovao na utakmici Njukasla i Liverpula 1997. godine.

Riki Vilijams je čuveni NFL raning bek koji je slavu stekao igrajući za Majami Dolfinse. Kada su ga pitali zbog čega je pao na doping testu, on je rekao da je zaboravio da je prethodno pušio marihuanu.

Možda nije izgovor za poraz, ali je svakako sjajan. Slično je odreagovao i Antoan Džejmison kada su ga pitali zašto toliko šutira za tri poena, a on je hladno odgovorio – zato što ne postoji šut za 4 poena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: