Nadal zakazao meč sa Kecmanovićem, veliki preokret Lajovića

Rafael Nadal uspeo je da se plasira u osminu finala turnira u Akapulku, pošto je savladao zemljaka Pabla Anduhara sa 2:0 u setovima (6:3, 6:2).

Izvor: MT

Sreda, 26.02.2020.

08:30

Nadal zakazao meč sa Kecmanovićem, veliki preokret Lajovića
Photo by Hector Vivas/Getty Images

"Biku sa Maljorke" bilo je potrebno tačno sat i po vremena igre da pobedi 54. igrača sveta.

Nadal je slabo startovao i već u prvom gemu pretrpeo brejk, ali je već u četvrtom izvratio ribrejkom.

U šestom je uspeo još jednom da oduzme servis rivalu i prvi set privede kraju, 6:3.

Drugi deo igre počeo je na drugačiji način od prvog – brejkom Nadala.

U završnici je viđen festivali brejkova, Nadal je pretrpeo jedan, a Anduhar dva, pa je drugi teniser sveta relativno lako zakazao duel sa Miomirom Kecmanovićem.
Photo by Marcelo Endelli/Getty Images
Veliku pobedu ostvario je i Dušan Lajović, koji je posle preokreta savladao Stiva Džonsona sa 2:1 u setovima (6:7, 6:4, 6:3).

Srpski teniser je bio na ivici poraza, pošto je, nakon gubitka prvog seta posle taj-brejka, u drugom imao brejk zaostatka.

Lajović je ekspresno uspeo da se vrati, a zatim u 10. gemu iskoristi treću set loptu i odvede meč u treći, odlučujući set.

Srpski igrač ga je loše započeo i već u prvom gemu pretrpeo brejk. Ipak, kao i u drugom setu, uspeo je relativno brzo da se vrati u duel i sa dva brejka zaredom prelomi meč i plasira se u osminu finala.

Tamo ga čeka južnokorejski igrač Sunvu Kvon.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: