Mitrović: Vredim 50.000.000

Srpski reprezentativac Aleksandar Mitrović dao je veliki intervju za britanski "Dejli mejl".

Izvor:

Petak, 21.02.2020.

12:35

Mitrović: Vredim 50.000.000
Photo by Alex Pantling/Getty Images

Mitrović je pričao o šahu, Fulamu, reprezentaciji, saigračima, Čempionšipu, Premijer ligi...

Izdvojili smo najzanimljivija pitanja i odgovore.

Englezi su zbog intervjua "Sportsmejlu" pre nekoliko godina, gde je pričao kako je razbijao prozore i gađao vozove, mislili da je veoma usijana glava, međutim iznenadio je novinare "Dejli mejla".

"Volim da igram šah. Moj otac je bio šampion, jedan od najboljih u državi. Mogao je da igra bez gledanja. Nikada nisam igrao protiv njega jer je bio previše dobar", rekao je Mitrović.

Sada često igra šah: "Igram skoro svako veče kada legnem u krevet, ili preko interneta ili sa ženom. Volim da igram šah. Mogu sada da igram sa vama i ne moramo da pričamo, možemo da pričamo na tabli." Što se tiče fudbala, ove sezone postigao je 29 golova za Fulam i reprezentaciju. Da li mu je šah pomogao?

"Opušta me i uči me da razmišljam. Kada ste napadač, to vam mnogo znači.", jasan je Mitar.

Saša Ćurčić rekao je prošle godine za "Dejli mejl" da Mitrović vredi 50.000.000 funti.

"Nadam se da vredim i više! Vidite sada, svaki igrač koji postigne dva gola vredi 50.000.000 funti! Zašto to nisam i ja? Postigao sam 21 gol", odgovorio je Mitrović uz osmeh.

Uvek neizostavno pitanje – da li može da postigne toliko golova i u Premijer ligi.

"Ljudi zaboravljaju da je moj učinak dobar u Premijer ligi – 21 gol za dve sezone u ekipama koje su na kraja ispale. To nije lako", uveren je srpski napadač.

Kako ga je Milivojević "nagovorio" da šutne "panenku"?

"Luka mi je rekao: 'Moraš to da probaš jednog dana'. Obećao mi je da će i on to uraditi i ja još čekam! Moj penal je izgledao veoma loše, ali moram da vam kažem da je bio veoma vetrovit dan. Hajde neka bude da je zato to bilo tako...", našalio se reprezentativac Srbije za kraj intervjua.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

88 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

20 h

Podeli: