"Mrzim profesionalni tenis i igram ga samo zbog novca"

Aleksandar Bublik, ruski igrač koji ima kazahstansko državljanstvo, ponovo je u negativnom kontekstu govorio o profesionalnom tenisu.

Izvor: MT

Petak, 21.02.2020.

11:29

Photo by Clive Brunskill/Getty Images for LTA

On je nedavno pažnju javnosti skrenuo na turniru u Monpeljeu tokom susreta sa Henrijem Laksonenom.

Tom prilikom je, nakon što je zaređao nekoliko grešaka, počeo da viče:

“Je..no mrzim tenis, svim svojim srcem. Je..no mrzim tenis, je..no najodvratniji od svih sportova. Mrzim svaki dan u kojem moram da ga igram. Mrzim da se borim", urlao je tad Bublik.

Taj meč je nekako uspeo da dobije, a sada je na turniru u Marseju objasnio zašto toliko mrzi svoj sport.

"Ne vidim ništa pozitivno u tenisu. Igram samo zbog novca. Da u tenisu nije ovako velika zarada, odmah bih prestao da igram. U ovom trenutku zarađujem dovoljno, pa moram da nastavim. Još nisam u situaciji kao moj prijatelj Bernard Tomić, ali nisam daleko od njega, rekao je Bublik, tri godine nakon što je Tomić, australijski teniser, priznao da igra samo zbog novca", rekao je Bublik.

Bublik kaže da u suštini ne mrzi tenis kao sport, već činjenicu da je profesionalni igrač.

"Ne gadi mi se tenis kao tenis. Volim da udaram lopticu. Mislim da ću i nakon karijere odraditi hiljade udaraca. Umreću igrajući tenis. Međutim, mrzim da budem profesionalni igrač. Muka mi je i teško mi je da igram protiv novih protivnika. Nekada moram igrati u bolovima, kada me devojka ostavi, kada se razvedem... Ovo je sport u kojem igrate sami, u kojem ne možete reći treneru da se ne osećate dobro pa da neko drugi igra umesto vas", dodao je Bublik.

Bublik je prošle sezone stigao do dva finala, u kojima je poražen.

U Njuportu je od njega bio bolji Džon Izner, dok je u Čengduu izgubio od Pabla Karenja Buste.

Do sada je samo od nagrada na turnirima zaradio skoro milion i po dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: