Željko posle debakla: Ne vidim da nešto možemo da uradimo u Evroligi

Trener Fenerbahčea Željko Obradović smatra da je njegovoj ekipi falila motivacija u meču sa Real Madridom.

Izvor: MT

Četvrtak, 20.02.2020.

22:15

Željko posle debakla: Ne vidim da nešto možemo da uradimo u Evroligi
EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

Turska ekipa je doživela katastrofu na svom terenu od izabranika Pabla Lasa i poražena je rezultatom 94:65.

"Možemo da imamo loš dan, ali ne bi trebalo da prestanemo da se borimo. Neki od mojih igrača se nisu borili danas. Rekao sam im u svlačionici i ne bojim se da ponovim to opet ovde. Imam odgovornost kao trener. Moramo poštovati ljude koji su na pomagali u svemu ovih sedam godina. Ovi ljudi ne zaslužuju da gledaju sliku od večeras. Svi imamo limite. Ali ako odustanete nakon nekoliko minuta, to je jako loše. Ovo je moj osećaj večeras. Žao mi je jer naši navijači ne zaslužuju ovo", rekao je Obradović.

Obradović nije želeo da traži izgovor za težak poraz.

"Ne želim da ulazim u detalje, ali nismo imali koncentraju. Bez motivacije, nema koncentracije. Morate znati za šta igrate. Na tajm-autu sam rekao igračima: 'Ako ne poštujete sebe, poštujte ove ljude ovde'. Rekao sam to poslednji put. Uvek ću biti na strani svojih igrača. Oni su moji igrači i dali su mnogo klubu. Nije lako osvajati trofeje. Igranje na tri fronta nije lak zadatak. Ali to nije izgovor za ovaj meč, jer i Real učestvuje u tri takmičenja", dodao je Obradović.

Srpski stručnjak je istakao malodušnost nekih igrača, te ogromnu prednost u skokovima protivničke ekipe.

"Oni su večeras imali 38 skokova, a mi 20. šta je to skok? Želim više? Oni su imali 11 ofanzivnih skokova. Da li su bili motivisaniji u ovom meču? Sto posto. Ne krivim svoje igrače. Možda način na koji sam pripremio utakmicu nije bio ispravan. Nakon prvog poluvremena sve mi je bilo jasno... Čeka nas težak posao do kraja sezone. Vrlo težak. Ne vidim da u Evroligi možemo nešto da uradimo. Neko me može kritikovati zbog ovih reči, ali ja ću biti poslednji koji će da se preda. Ako neko kaže da ja ne radim svoj posao kako treba, neka dođe. Znam kako moj tim i ja radimo", zaključio je Obradović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: