Zamalo iznenađenje u našoj grupi – Gruzija "preživela" Švajcarsku

Košarkaši Gruzije savladali su selekciju Švajcarske sa 96:88 u prvom kolu grupe E kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021. godine.

Izvor: MT/PT

Četvrtak, 20.02.2020.

18:00

Zamalo iznenađenje u našoj grupi – Gruzija
Foto: FIBA

Domaći su do trijumfa stigli teže nego što se očekivalo, posle dodatnih pet minuta.

Švajcarci su imali vođstvo na početku produžetka, ali su Gruzini dobro finiširali taj period i na kraju ostvarili prvu pobedu u grupi u kojoj se nalaze još reprezentacije Srbije i Finske.

Gosti su loše odigrali prvo poluvreme, imali zaostatak od čak -21, ali su se u nastavku probudili. Švajcarska je u drugom poluvremenu odigrala sjajno uspevši da nadoknadi taj minus. Gosti su treći period dobili 24:16, a poslednji 26:21.

Zanimljivo, poslednjih pet poena uspeli su da postignu poslednjih 50 sekundi. Gruzija je imala +5 (79:74) i nije uspela da završi utakmicu.

Kovač je trojkom smanjio na -2, a Koture je na 0.1 do kraja pogodio za izjednačenje (79:79) i ušlo se u produžetak.

U njemu su se, kao što je rečeno, domaći igrači bolje snašli i na kraju slavili sa 96:88.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: