Maksimović čuva Tadića, kako će "bikovi" bez Halanda, stigao je i VAR

Nastavlja se sezona u Ligi Evrope, 32 najbolja tima boriće se za titulu koja vodi u Ligu šampiona.

Izvor: B92

Četvrtak, 20.02.2020.

11:26

Maksimović čuva Tadića, kako će
Foto: Reuters/Denis Balibouse

Prolećni deo sezone donosi nam nekoliko uzbudljivih parova, ali i novine u ovom takmičenju.

Pre svega, prvi put će u Ligi Evrope biti uveden VAR sistem provere spornih situacija.

Što se tiče samih utakmica, u centru pažnje prvih mečeva šesnaestine finala će pre svega biti gostovanje Mančester junajteda u Brižu.

"Crveni đavoli" opet loše "stoje" u Premijer ligi pa će opet preko Lige Evrope tražitialternativni put ka Ligi šampiona.

Tim Olea Gunara Solskjera je u Belgiju otišao pun samopouzdanja nakon velike pobede nad Čelsijem 2:0 na Stamford Bridžu proteklog vikenda. Klub Briž je došao iz Lige šampiona, ali zbog imena se Junajtedu ipak daju malo veće šanse, pa se dvojka plaća kvotom 2,30. Pogledajte i ostale MOZZART kvote za meč Klub Briž – Mančester junajted.

Ljubiteljima fudbala u Srbiji će biti interesantan i meč u predgrađu Madrida, gde Hetafe dočekuje prošlosezonskih hit Lige šampiona Ajaks.

Nama će ovaj meč biti zanimljiv pre svega zbog direktnog duela dvojice srpskih reprezentativaca, Nemanja Maksimović će biti jedan od zaduženih za zaustavljanje Dušana Tadića.

Hetafe predstavlja iznenađenje sezone u Španiji, trenutno je treći u verovatno najjačoj ligi na svetu što samo po sebi govori šta "kopljanike" može da očekuje u ovom dvomeču.

Nemanja Maksimović čuva Dušana Tadića. I jedni i drugi u sjajnoj formi. Ajaks je prošle sezone igrao polufinale Lige šampiona, ali sada se veće šanse daju Hetafeu sa kvotom 2,25 na keca.
Pogledajte i ostale MOZZART kvote za meč Hetafe – Ajaks.

A ko je ljubitelj otvorene igre, goleada se očekuje u Frankfurtu. Ajntraht dočekuje najbolji austrijski tim Salcburg koji se ove sezone konačno domogao Lige šampiona.

"Bikovi" su ostali bez Erlinga Halanda, ali sigurno neće odustati od svog ofanzivnog sistema igre. Međutim, biće interesantno videti kako će se snaći bez norveškog čuda od deteta koje je nastavilo da dominira u Bundesligi i Ligi šampiona.

I u ovoj utakmici ćemo pratiti šta rade srpski fudbaleri, pre svih Filip Kostić koji je u fenomenalnoj formi i predstavlja ključnog igrača Ajntrahta ove sezone, pre svega u napadu.
Photo by Ian MacNicol/Getty Images
Ako bi negde trebalo da bude uzbudljivo, onda je to Salcburg o čemu svedoči i kvota 1,45 na igru 3+. Pogledajte sve kvote MOZZART kladionica za meč Salcburg – Ajntraht.

Inter je počeo da "štuca" u poslednje vreme, ugrozio je svoje šanse za osvajanje titule u Seriji A.

Ipak, "nerazuri" su sa nekoliko sjajnih transfera skupili fenomenalnu grupu igrača i nema sumnje da će pokušati da se domognu evropskog trofeja.

U tom nastojanju im je pomogao i žreb, jer teško je očekivati da Ludogorec može da nadigra Inter u ovom dvomeču.

Ipak, ne treba ni potcenjivati Bugare, posebno u njihovoj "Ludoj šumi".

Samo je pitanje da li će Inter izvesti najjači sastav na teren u trenucima dok juri titulu u Italiji. Svakako je mnogo kvalitetniji sastava pa otud i kvota 1,60 na pobedu Nerazura. Pogledajte sve kvote MOZZART kladionica za meč Ludogorec – Inter.

Verovatno i najinteresantniji par u ovoj rundi, dva godinama redovna učesnika Lige šampiona koja su retko imala izlete u "niži" rang.

Arsenal vodi žestoku bitku za plasman u Ligu šampiona, pa će kao i Junajted čuvati Ligu Evrope kao bitnu alternativu.

Međutim, prvo mora da preživi "pakao Karaiskakisa". Olimpijakos možda nema zvučne pojedince u timu, ali ove sezone je u Pireju slavio samo Bajern, provukao se Totenhem, dok su po četiri "komada" u mreži dobili Viktorija Plzenj i Krasnodar.

Ove sezone su u Atini padali i Plzenj (4:0), Krasnodar (4:0), Crvena zvezda (1:0) provukao se Totenhem (2:2), a samo je Bajern slavio od gostiju 3:2. Možda vredi rizikovati sa dvojkom za kvotu 2,85. Pogledajte sve MOZZART kvote za meč Olimpijakos – Arsenal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: