Obradović doneo Fenerbahčeu novi trofej!

Košarkaši Fenerbahčea osvojili su Kup pobedom nad Darušafakom – 74:71.

Izvor: PT

Nedelja, 16.02.2020.

17:07

Obradović doneo Fenerbahčeu novi trofej!
EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

Izabranici Željka Obradovića slavili su u dramatičnoj penal završnici u kojoj je glavnu ulogu imao Kostas Slukas sa šest pogođenih bacanja.

Srpski košarkaš Nikola Kalinić odigrao je dobru utakmicu i za 32 minuta na terenu ostvario je učinak od 12 poena, četiri skoka i tri asistencije.

U Istanbulu je viđena odlična utakmica, ekipe su se tokom većeg dela smenjivale u vođstvu i do samog kraja pobednik nije mogao da se nasluti.

Na pet minuta do kraja Dačka je vodila 61:57, međutim Datome i Dikson su trojkama vratili prednost na stranu Fenera. U završnici je bilo veoma tvrdo, ekipe su teško dolazile do poena, a jedan od važnijih je postigao Jan Veseli na minut do kraja – 68:66.

Darušafaka nije uspela da poentira i morala je da pravi faul na 21 sekundi do kraja. Slukas je pogodio oba bacanja i Fener je otišao na +4, 70:66.

Tu nije bio kraj meča, Demir je na 19 sekundi do kraja ubacio trojku i Dačka je došla na samo -1, 69:70. Slukas je ponovo pogodio bacanja, dok je Ozmizrak izabrao loš potez.

Fener nije pravio faul u poslednjem napad i umesto da Darušafaka ide na tri poena i izjednačenje, Ozmizrak je na četiri sekunde do kraja položio loptu u koš, 71:72.

Slukas je ponovo pogodio oba bacanja, a Ozmizrak na sekundu do kraja nije uspeo da pogodi iz teške pozicije za produžetak.

Fener je osvojio prvi Kup od 2016. godine, a ukupno sedmi. Efes, koji nije odbranio trofej, je prvi sa 11 trofeja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: