Na ivici suza i na jednoj nozi: Švarcman povređen igrao treći set i pobedio! VIDEO

Argentinski teniser Dijego Švarcman odigrao je meč za pamćenje na ATP turniru kategorije 250 u Buenos Ajresu.

Izvor:

Subota, 15.02.2020.

08:14

Na ivici suza i na jednoj nozi: Švarcman povređen igrao treći set i pobedio! VIDEO
Photo by Marcelo Endelli/Getty Images

Švarcman je odmerio snage sa iskusnim Pablom Kuevasom iz Urugvaja i s obzirom da se igra na šljaci, očekivao se izuzetno zanimljiv meč.

Omaleni Argentinac i iskusni Urugvajac priredili su nam spektakl, a posle velike borbe slavio je Švarcman – 5:7, 7:6, 7:5.

U prvom setu je Kuevas napravio brejk u šestom gemu i imao je prednost od 5:2, ali je Švarcman uzvratio i došao do 5:5. Međutim, ponovo je ispustio svoj servis kada je servirao za ulazak u taj-brejk i Kuevas je poveo.

Brejkova u drugom setu nije bilo sve do same završnice, kada Švarcman pravi brejk u 11. gemu, ali u narednom ponovo gubi svoj servis i set odlazi u taj-brejk.

I tada kreće "ludnica". Videli smo u taj-brejku 24 poena, od kojih su čak 13 bili mini-brejkovi.

Švarcman je imao 5:3, zatim je izgubio tri poena uzastopno i Kuevas je poveo 6:5, ali nije iskoristio meč loptu na svoj servis. Nakon toga Kuevas gubi dva vezana poena, ali Švarcman ne koristi set loptu na svoj servis. Kuevas je propustio još tri meč lopte, od čega dve na svoj servis, da bi Švarcman narednu set loptu iskoristio i uveo meč u treći set.

Prvi set trajao je 65 minuta, dok je drugi trajao čak 88.

U trećem setu Švarcman odmah dolazi do brejka i 3:0, ali se u međuvremenu povredio i nije mogao da se kreće po terenu i Kuevas vraća brejk u sedmom gemu. Nije mogao ni da stoji kako treba Švarcman i svi su mislili da će predati meč zbog povrede.

Međutim, domaća publika dala mu je vetar u leđa, Švarcman je odlučio da "stisne zube" i odigra do kraja, čime je pokazao takmičarski duh i šampionsko srce. Uspeo je da slomi servis Kuevasa, koji je mogao da izbori taj-brejk i publika je bila u delirijumu posle pobede domaćeg tenisera.

Švarcman je bio na ivici suza kada je shvatio da se povredio, ali nije želeo da odustane, već je proveo još 40 minuta na terenu i došao do istorijske pobede.

U polufinalu igraće protiv Pedra Souze u subotu od 19:30, ali pitanje je da li će se pojaviti na terenu, pošto povreda deluje ozbiljnije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: