Preko 5.000 prijava za Beogradski maraton

Na manje od 80 dana do starta 33. Beogradskog maratona, prijavljeno je više od 5.000 učesnika za maratonsku i polumaratonsku trku iz preko 50 zemalja sveta.

Izvor: MS

Petak, 07.02.2020.

18:15

Preko 5.000 prijava za Beogradski maraton
photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

To je najveći broj prijavljenih učesnika u ovom periodu ikad, saopštili su organizatori.

Kako se navodi, prošlogodišnjim potpisivanjem ugovora između Beogradskog maratona i "Abbott World Marathon Majors", po kome je Beogradski maraton postao deo čuvene "World Marathon Majors" serije (kojoj pripadaju Tokijski, Bostonski, Londonski, Berlinski, Čikaški i Njujorški maraton) od 2020. godine - kao jedini takav događaj u regionu, očigledno je povećano i interesovanje za ovaj događaj, kako domaćih, tako i stranih učesnika.

Radi se o novoustanovljenom sistemu rangiranja učesnika u kategorijama iznad 40 godina koji, u odnosu na svoje ostvarene rezultate na određenom broju izabranih maratona u svetu, stiču pravo da učestvuju na Masters Svetskom prvenstvu 2021. godine ("Abbot World Marathom Majors Wanda Age Group World Championships") koje će biti održano u okviru Čikaškog maratona 2021.

Činjenica da je Beogradski maraton postao deo "World Maraton Majors" serije svakako je znak međunarodnog prepoznavanja i visokog kvaliteta ovog događaja od značaja za grad Beograd.

Prošlogodišnji 32. Beogradski maraton ostvario je mnoge značajne rekorde na samoj stazi, a imao je i rekordan broj od 8.000 učesnika u maratonu i polumaratonu, uključujući i preko 3.000 učesnika i gostiju iz 70 zemalja sveta.

Ovogodišnji, 33. BGD Maraton, zakazan je za 26. april.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: