Srbin ponovo na mestu uspeha – Nikolić se vratio u Fehervar

Srpski fudbaler Nemanja Nikolić vratio u mađarski Fehervar, bivši Videoton.

Izvor: MS

Četvrtak, 06.02.2020.

15:45

Default images

Napadač rođen u Senti i reprezentativac Mađarske zaigraće opet za isti tim nakon što je pre četiri i po godine otišao u Legiju iz Varšave.

Protekle tri sezone proveo je u MLS ligašu Čikago Fajeru pod trenerskom palicom Veljka Paunovića.

"Vratio sam se kući, konačno. Veliko mi je zadovoljstvo što mogu ponovo da igram fudbal u Fehervaru i završiti ono što sam ostavio u leto 2015. Rekao sam mnogo puta, u Mađarskoj samo želim da igram u ovom timu. Srećan sam što smo se dogovorili da je naša budućnost zajednička. Veoma sam motivisan, imam želju za dokazivanjem i želim da pomognem timu da beleži uspehe", rekao je Nikolić.

Nikolić je za tim iz Sekešfehervara, u periodu od 2009. do 2015. godine, postigao 87 golova i drugi je strelac u istoriji kluba.
(Photo by Charles McQuillan/Getty Images)
Sa istim klubom osvojio je dve titule prvaka i jedan Kup Mađarske, uz jos dva Superkupa.

Ranije je igrao još za Kapošvar, Kapošvelgiju i Barč, a u Srbiji za tadašnjeg trećeligaša Sentu.

Uzeo je pasoš Mađarske i izabrao da nastupa za tamošnju reprezentaciju, za koju je dao pet golova na 27 utakmica i bio deo tima na EURO 2016. u Francuskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: