Šta nam govori moćno izdanje Denvera u Viskonsinu?

Košarkaši Denver Nagetsa odigrali su jednu od najboljih utakmica u sezoni u noći između petka i subotu.

Izvor: PT

Subota, 01.02.2020.

13:40

Šta nam govori moćno izdanje Denvera u Viskonsinu?
Tanjug/ AP Photo/Aaron Gash

Izabranici Majka Melouna pobedili su na gostovanju prvoplasiranu ekipu Istoku i tim sa najboljim skorom pobeda i poraza u najjačoj ligi na svetu – Milvoki Bakse.

Igrači Denvera, prosto rečeno, su "kliknuli", svako je imao svoju ulogu i svako ju je odradio maksimalno dobro.

To nam govori i statistika meča pošto su svi košarkaši ekipe iz Kolorada imali dvocifreni učinak.

Meloun je šansu pružio devetorici košarkaša i svako je imao makar deset poena, što samo još jednom pokazuje kako je dobar sistem uspostavio trener Denvera.

"Za mene ovo je možda naša najbolja pobeda ove sezone", rekao je Meloun.

I, zaista jeste tako bilo – i to iz više razloga.
Tanjug/ AP Photo/Aaron Gash
Prvi – Denver je igrao bez tri startera (Džamala Marija, Gerija Herisa i Pola Milsapa). To nužno ne mora da bude hendikep jer košarkaši, koji tokom sezone nemaju mnogo šansi, ovakve prilike uglavnom iskoriste zbog prostora koji dobiju.

Tako smo videli sjajnu rolu Malika Bizlija, košarkaša koji se prošle godine nametnuo ali ove ne dobija mnogo prilika. On je u pobedi imao 16 poena uz četiri skoka i dve ukradene lopte.

Takođe, izdvajaju se partije Džeremija Grenta koji je imao čak sedam blokada, Majkla Portera juniora (15p i 11sk), Ernangomesa, Dozira i naravno Vila Bartona i Nikole Jokića.

Osporavani Barton igra sezonu karijere i na ovom duelu je još jednom pokazao da zna da odigra racionalno završivši meč sa 24 poena, sedam skokova i osam asistencija (9/16).
Tanjug/AP Photo/Aaron Gash
Jokić nije briljirao, imao je problem sa faulovima i zbog toga je presedeo veći deo treće četvrtine, a upravo je Denver ključnu prednost napravio u ovom delu meča.

Bez najboljeg centra na svetu Nagetsi su uspeli da naprave dvocifrenu razliku, nešto što nismo viđali prethodnih sezona, nešto što je raritet za ovaj tim.

Igra Denvera ne može da se poredi sa i bez Jokića na terenu, tako je u 90 odsto mečeva, međutim protiv Milvokija smo videli neki novi tim.

To još jednom pokazuje dubinu ove ekipe, ali nam ne daje potvrdu da je ekipa spremna za napad na titulu.

Utisak je da ovom timu fali još jedan superstar uz Jokića, međutim ono što im najviše fali jesu godine, odnosno iskustvo, a na ovakvim mečevima protiv Milvokija ono se dodatno stiče. Drugi razlog zašto je ovo najveća pobeda u sezoni jeste podatak da su igrači Denvera za odmor imali manje od 24 sata.

Nagetsi su odigrali takozvanu bek tu bek utakmicu, odnosno dva meča u dve noći. Odmah posle utakmice sa Juta Džezom, Nikola Jokić i ekipa su seli u avion i uputili su se za Viskonsin.

Tamo su odigrali perfektnu utakmicu, a ma koliko Jokić bio van meča, on je ipak imao veliku ulogu u poslednjoj deonici kada je postigao sedam poena i podelio nekoliko ključnih asistencija.

Pred Majkom Melounom sada su slatke muke jer mu ekipa igra dobro bez tri startera i kada se oni vrate moraće da pronađe balans kako ne bi poremetio odličnu hemiju.

Takođe, videćemo da li će Denver biti aktivan na tržištu s obzirom da trejd rok traje do 6. februara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: